Prima pagină » Economic Local » Primăria Tomești extinde rețeaua de canalizare din localitate! Valoarea investiției este de 150.000 euro
Primăria Tomești extinde rețeaua de canalizare din localitate! Valoarea investiției este de 150.000 euro

Primăria Tomești extinde rețeaua de canalizare din localitate! Valoarea investiției este de 150.000 euro

18 mai 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Locuitorii din comuna Tomești, județul Iași, vor beneficia de noi investiții în infrastructură. La începutul lunii iunie 2021, autoritatea locală va organiza o licitație pentru realizarea lucrărilor de extindere a rețelelor de canalizare. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic

Primăria comunei Tomești, județul Iași, continuă investițiile din localitate. Pe data de 07.06.2021, autoritatea contractantă va organiza o licitație pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Dealul Doamnei, pe drumul județean 249E, kilometrul 0+261 – 1+354. Valoarea estimată a investiției este de 741.858 lei, fără TVA, aproape 150.000 euro.

„Săparea se va începe numai după completa organizare a șantierului, aprovizionarea cu țevi și celelalte materiale necesare, astfel încât șanțul să rămână deschis numai un timp strict necesar. Lucrările se vor ataca întotdeauna din aval spre amonte. Săparea șanțului se va face conform unui grafic detaliat întocmit de constructor pe baza posibilităților de lucru a șantierului. Săpătura se va executa manual și mecanizat. Execuția săpăturii va fi însoțită obligatoriu de sprijiniri verticale metalice și de epuizare a apelor. Pentru execuția sigură și ușoară a căminelor de vizitare s-au prevăzut spații suplimentare pentru sprijiniri și cofraje de câte 50 cm în jurul fundației căminelor”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Tomești a organizat o licitație și pentru refacerea trotuarelor.

Firma câștigătoare trebuie să respecte o serie de condiții privind manipularea materialelor

Primăria Tomești a impus ofertanților să respecte o serie de condiții privind transportul materialelor.

„Transportul și manipularea tuburilro din PVC, ce se livrează sub formă de bare drepte, ambalate în pachete, se efectuează cu grijă, tuburile fiind împănate sau ancorate pentru reducerea riscurilor de deteriorare în timpul transportului, ferindu-le de lovituri sau zgârâieturi. Se vor folosi camioane cu platforme și nu se vor utilza lanțuri sau cabluri la manevrarea sau la legarea tuburilor. Se recomandă utilizarea benzilor textile cu lățimea minimă de 100 mm. Dispozitivele de încărcare și manipulare utilizate vor avea părțile de contact cu tubul protejate de lemn sau polietilenă”, se mai arată în documentația procedurii.

În comuna Tomești, Poliția de Frontieră investește într-un nou sediu

Totodată, comuna Tomești va beneficia de altă investiție. Recent, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a finalizat licitația pentru construirea unui sediu (sector de poliție). Proiectului de investiții presupune construirea mai multor obiective: pavilion administrativ, pavilion garaj (parc auto+depozit), stație alimentare, padoc câini, rezervor apă incendiu, amenajări exterioare (drenaj, sistematizare verticală, alei, spații verzi), rețele exterioare pentru utilități, zid de sprijin, turn de comunicații, dar și montarea unui post de transformare. Contractul a fost câștigat de societatea Elitconstruct SRL, din Vaslui, care a depus o ofertă financiară de 7.222.697 lei, fără TVA, aproape de 1,5 milioane de euro. Societatea este controlată de Bogdan Cioncu, un afacerist care a fost implicat și în administrarea Hotelului Traian, din centrul Iașului. Conform proiectului, noua clădire va avea un regim de înălțime de P+2, cu o suprafață de 1.410 metri pătrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *