Prima pagină » Actualitate » Primăria Timișoara refuză să dea bonuri valorice pentru persoanele vaccinate! Ele expiră în jumătate de an
Primăria Timișoara refuză să dea bonuri valorice pentru persoanele vaccinate! Ele expiră în jumătate de an

Primăria Timișoara refuză să dea bonuri valorice pentru persoanele vaccinate! Ele expiră în jumătate de an

17 mart. 2022, 08:50,
BZI.ro, în Actualitate

Primăria Timișoara refuză să dea bonuri valorice pentru persoanele vaccinate. Vorbim despre refuzul primăriei de distribuție a acestor bonuri de masă pentru persoanele care nu pot să şi le ridice de la centrele de vaccinare care s-au închis.

Oricum, de la începutul mandatului lui Dominic Fritz în Timișoara au avut loc mai multe incidente. De la spitalele care au rămas fără căldură până la acuzații precum că autoritățile împrăştie substanţe împotriva ţânţarilor la ore de vârf.

Primăria Timișoara refuză să distribuie bonuri valorice pentru cei care s-au vaccinat

Într-un moment din campania de vaccinare s-a hotărât acordarea unor bonuri valorice pentru persoanele care au realizat o schemă completă de vaccinare. Oamenii care s-au vaccinat complet au putut să-și ridice bonurile valorice de la centrele de vaccinare. Totuşi, campania bate pasul pe loc şi din cauza lipsei de interses, mai multe centre s-au închis. În aceste condiții, Primăria Timișoara refuză să distribuie bonuri valorice pentru cei care s-au vaccinat și care nu le pot ridica din cauza faptului că locațiile unde se aflau tichetele au fost închise. Subrefectul Timișoarei a anunțat faptul că Primăria Timișoara a refuzat distribuirea bonurilor care vor expira peste doar 6 luni:

În replică, Primăria Timișoara susţine că nu sunt prevederi legale pentru a putea să distribuie astfel de tichete și că DSP este organismul care are atribuțiile necesare. Oficialii au mai menţionat faptul că nu au acces la registrul electronic național de vaccinare pentru a vedea persoanele care au dreptul să primească astfel de bonusuri:

”Deci nu există o evidenţă clară, asumată, privind persoanele vaccinate cu a doua doză, în acest moment în primăria Timişoara. DIn 8 centre care au fost deschise în Timişoara, 4 au fost închise. Medicii coordonatori sunt de acord să preia ei bonurile, dar nici ei nu au acces în registrul electronic. O altă soluţie ar fi ca ele să fie predate la DSP, iar DSP să ni le predea nouă, împreună cu o listă a persoanelor îndreptăţite să primească aceste tichete”, a declarat Bogdan Marta, consilierul de comunicare al primarului Dominic Fritz, conform Radio Timişoara.

Primăria Timișoara implicată în mai multe scandaluri de la venirea pe funcție a lui Dominic Fritz

Incă de la începutul mandatului lui Dominic Fritz, Primăria Timișoara a fost implicată în mai multe incidente/scandaluri. Poate cel mai grav este și cel mai recent când mai multe spitale au rămas fără căldură termică. Sute de oameni care erau internați au fost nevoiţi să stea în frig. Medicii afirmau la acea vreme că nu au soluții şi că sunt limitați în posibilități. Aceștia au mai plasat calorifere electrice în saloane dar nu au putut să le folosească la capacitate maximă pentru că exista riscul unui scurtcircuit și respectiv al unui incendiu:

Vorbim despre pacienţi imunodeprimaţi, vorbim despre pacienţi cărora acest frig le scade în continuare imunitatea. Am cerut mai multe plapume, dar spre exemplu, noi trebuie să le prindem venele şi pe acest frig nu se poate. Creşte riscul de progresie a bolii. Creşte riscul de infecţie. spuneau medicii la acea vreme.

În altă ordine de idei, un alt scandal a fost şi momentul în care mai mulţi cetăţeni au remarcat că Primăria Timișoara dă cu soluții împotriva țânțarilor la ore de vârf. În altă ordine un alt scandal a izbucnit atunci când Dominic Fritz a închis barurile din centrul orașului de pe Bega.

Faptul că Primăria Timișoara refuză să dea bonuri valorice celor care s-au vaccinat s-ar putea să îl coste mult electoral pe Fritz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *