Prima pagină » Economic Local » Primăria Târgu Furmos investește în canalizarea din oraș! Contractul de 160.000 de euro este dorit de 5 firme
Primăria Târgu Furmos investește în canalizarea din oraș! Contractul de 160.000 de euro este dorit de 5 firme

Primăria Târgu Furmos investește în canalizarea din oraș! Contractul de 160.000 de euro este dorit de 5 firme

16 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Canalizarea din orașul Târgu Frumos, județul Iași, va fi extinsă. La licitația pentru execuția lucrărilor au fost depuse nu mai puțin de 5 oferte. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Noua rețea se va întinde pe o lungime de aproape jumătate de kilometru

Primăria orașului Târgu Frumos, județul Iași, continuă programul de achiziții. Recent, a fost demarată licitația pentru extinderea rețelei de canalizare din localitate. Valoarea estimată a contractului este de 797.844 lei, fără TVA, aproape 160.000 de euro. La procedură au fost depuse 5 oferte din partea următoarelor societăți: PHR Construct Solutions SRL (Neamț), Adalde SRL (Suceava), Rekainstal Shop SRL (Iași), Inbit SRL (Iași) și CCFV Consulting 2000 SRL (Iași). Prețul cel mai mic va fi un criteriu de departajare în cadrul etapei de evaluare.

„Înaintea începerii lucrărilor pe un amplasament, se includ a fi executate, fără costuri suplimentare, lucrările pregătitoare necesare, după caz, constate după vizitarea amplasamentelor: curățarea suprafețelor de teren de frunze, crengi, arbuști, iarbă, buruieni, noroi acumulat sau alte materiale inutilizabile depozitate accidental, inclusiv transportarea lor la rampe de depozitare indicate, îndepărtarea amplasamentelor, a corpurilor obiectelor și vehiculelor, cu regim de proprietate privată, repoziționarea lor în afara zonelor de activitate, în urma acordurilor și/sau somațiilor ce implică proprietarii”, se arată în caietul de sarcini.

Noua rețea de canalizare din Târgu Frumos va avea o lungime de 500 de metri

Autoritatea contractantă intenționează să extindă canalizarea pe străzile Lunca Bahluieț, Adâncata, Ogorului și Unirii. Lungimea totală a rețelei este de 500 de metri.

„Înainte de începerea lucrărilor se vor identifica în teren toate conductele și cablurile existente în zonă și în acele porțiuni săpătura se va realiza manual. În cazul în care în timpul execuției săpăturilor, antreprenorul va depista cabluri sau conducte neidentificate de beneficiarii lor la predarea amplasamentului, se va solicita asistența tehnică din partea acestora pe toată perioada execuției. Zona aferentă realizării obiectivului se va împrejmui cu parapete metalice. Pentru evitarea accidentelor, săpăturile se vor semnaliza cu semnale adecvate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte”, se arată în descrierea lucrărilor.

Primăria din Târgu Frumos a urmărit și asfaltarea drumurilor din localitate.

Primăria Tomești va beneficia de extinderi din partea companiei de apă-canal

Și Primăria comunei Tomești, județul Iași, va beneficia de investiții anunțate de compania ApaVital. Recent, autoritatea contractantă a lansat o licitație pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Dealul Doamnei, pe drumul județean 249E, kilometrul 0+261 -1+ 354. Valoarea estimată a investiției este de 741.858 lei, fără TVA, aproape 150.000 de euro. La procedură au fost depuse nu mai puțin de 9 oferte: Alsim Invest SRL, Thot Technology SRL, Lis Affair SRL, Casrep SRL, Geiger Transilvania SRL, Europartener SRL, Rekainstal Shop SRL, Saga Energy SRL – SO.I.M. SRL, Ema Agro – Construct SRL – Cornell’s Floor SRL.

„Săparea se va începe numai după completa organizare a șantierului, aprovizionarea cu țevi și celelalte materiale necesare, astfel încât șanțul să rămână deschis numai un timp strict necesar”, este o cerință ce trebuie respectată de firma de construcții câștigătoare.

Primăria Tomești a organizat o licitație și pentru refacerea trotuarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *