Prima pagină » Economic Local » Primăria Târgu Frumos reabilitează 6 străzi cu 1,2 milioane de euro! A fost lansată și procedura pentru extinderea canalizării
Primăria Târgu Frumos reabilitează 6 străzi cu 1,2 milioane de euro! A fost lansată și procedura pentru extinderea canalizării

Primăria Târgu Frumos reabilitează 6 străzi cu 1,2 milioane de euro! A fost lansată și procedura pentru extinderea canalizării

17 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Infrastructura din orașul Târgu Frumos va fi modernizată. Primăria a lansat două proceduri: una pentru extinderea canalizării, alta pentru asfaltarea arterelor. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii

Primăria orașului Târgu Frumos, județul Iași, anunță noi investiții în localitate. Recent, autoritatea contractantă a organizat o licitație pentru modernizarea mai multor străzi din localitate. Valoarea estimată a contractului este de 6.031.669 lei, fără TVA, aproape 1,2 milioane de euro. La procedură s-au prezentat mai multe firme de construcții: Conest SA, Browse Construct SRL, CTT Construcții Safe SRL, Construct & Drum SRL, Eky – Sam SRL, Concret Drum SRL.

„Starea de degradare a fost evaluată prin examinarea vizuală a străzilor. Astfel, în urma vizitei în teren s-au identificat următoarele: sistemul rutier existent, împietruirea, se află în stare continuă de degradare, dar nu se observă cedări în sistem. Împietruirea existentă prezintă degradări locale cum ar fi gropi cu adâncimea medie de 5-10 cm, denivelări în profilul transversal, deprofilări, făgașe. În profil transversal, străzile prezintă iregularități și deformări, pantele transversale nu sunt asigurate, ceea ce face ca scurgerea apelor să nu se facă corespunzător, conducând astfel la degradări ale suprafețelor de rilare. Tronsoanele de stradă analizate nu sunt modernizate, nu sunt echipate cu dispozitive corespunzătoare pentru colectarea și dirijarea apelor pluviale”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria va moderniza 6 străzi cu o suprafață de 1,5 hectare

Pe lista de investiții se află următoarele străzi: Unirii, Nucărie, Maicuța, Ogorului, Lunca Bahluieț, Nouă. Lungimea arterelor este de 3.993 metri.

„Suprafața totală a părții carosabile existente a tronsoanelor este de aproximativ 15.500 mp. Suprafața de rulare a străzilor analizate este constituită din balast/pământ. Tronsoanele de stradă analizate nu prezintă trotuare. În prezent, străzile nu au dispozitive de scurgere și evacuare a apei pluviale corespunzătoare, aceasta stagnând pe partea carosabilă. Străzile nu sunt prevăzute cu semnalizare rutieră corespunzătoare”, se mai arată în documentația procedurii.

S-au anunțat investiții și pe sectorul de drum Târgu Frumos – Botoșani.

Primăria Târgu Frumos extinde rețeaua de canalizare din oraș

Totodată, Primăria orașului Târgu Frumos a demarat licitația pentru extinderea rețelei de canalizare din localitate. Valoarea estimată a contractului este de 797.844 lei, fără TVA, aproape 160.000 de euro. La procedură au fost depuse 5 oferte din partea următoarelor societăți: PHR Construct Solutions SRL (Neamț), Adalde SRL (Suceava), Rekainstal Shop SRL (Iași), Inbit SRL (Iași) și CCFV Consulting 2000 SRL (Iași). Prețul cel mai mic va fi un criteriu de departajare în cadrul etapei de evaluare. Autoritatea contractantă intenționează să extindă canalizarea pe străzile Lunca Bahluieț, Adâncata, Ogorului și Unirii. Lungimea totală a rețelei este de 500 de metri.

„Înaintea începerii lucrărilor pe un amplasament, se includ a fi executate, fără costuri suplimentare, lucrările pregătitoare necesare, după caz, constatate după vizitarea amplasamentelor: curățarea suprafețelor de teren de frunze, crengi, arbuști, iarbă, buruieni, noroi acumulat sau alte materiale inutilizabile depozitate accidental, inclusiv transportarea lor la rampe de depozitare indicate, îndepărtarea amplasamentelor, a corpurilor, obiectelor și vehiculelor, cu regim de proprietate privată, repoziționarea lor în afara zonelor de activitate, în urma acordurilor și/sau somațiilor ce implică proprietarii”, sunt condițiile cerute.

În localitate, pe lista investițiilor au fost cuprinse și alte străzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *