Prima pagină » Economic Local » Primăria Târgu Frumos cumpără utilaj pentru măturat și deszăpezire! Va costa aproape 60.000 de euro
Primăria Târgu Frumos cumpără utilaj pentru măturat și deszăpezire! Va costa aproape 60.000 de euro

Primăria Târgu Frumos cumpără utilaj pentru măturat și deszăpezire! Va costa aproape 60.000 de euro

16 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

O mașină de măturat străzi va fi cumpărată de Primăria Târgu Frumos. Utilajul poate fi echipat și cu o lamă pentru deszăpezire pe timp de iarnă. În cadrul procedurii a fost depusă o singură ofertă. Firma unui afacerist bucureștean a vândut mașini și utilaje de aproape 40 de milioane de euro

Noi achiziții au fost demarate la Primăria Orașului Târgu Frumos, din județul Iași. Recent, a fost lansată procedura pentru furnizarea unei mașini de măturat și aspirat stradal, dotată cu accesorii pentru activitățile de deszăpezire. Valoarea estimată a procedurii este de 294.117 lei, fără TVA, aproximativ 60.000 euro. În cadrul procedurii a fost depusă o singură ofertă din partea societății Grădinariu Trucks Solutions SRL, din București. Firma este deținută de Andrei Călin Grădinariu. În 2019, firma nu a avut activitate. În schimb, același acționar, care deține Grădinariu Import Export SRL, a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de lei, adică 40 de milioane de euro. Societatea a avut mai multe relații contractuale, în special cu instituțiile publice din municipiul Iași. Oferta financiară a intrat în etapa de evaluare.

Primăria Târgu Frumos a cerut furnizorului să respecte mai multe specificații tehnice

Noul utilaj trebuie să aibă capacitate cilindrică de minimum 1.000 cmc, normă de poluare UE, capacitate de rezervor 40 litri, motor Diesel, tracțiune 4×4, sistem de frânare hidraulic, sistem de aspirații, lamă pentru zăpadă etc.

„Produsele ofertate trebuie să fie însoțite obligatoriu de toate accesoriile necesare funcționării la parametrii ceruți prin prezentele specificații tehnice, chiar dacă beneficiarul a omis solicitarea lor explicită. Oferta va fi completată de către ofertant cu aceste accesorii, notate opțional, cu explicarea rolului lor funcțional, precum și cu atenționarea repercusiunilor neachiziționării acestora”, se arată în caietul de sarcini.

Firma din București vrea să livreze autogunoiere la Salubris SA

Recent, firma de salubritate a Primăriei Iași a lansat licitația pentru achiziția de noi autogunoiere. Valoarea estimată a contractului este de 6.619.500 lei, fără TVA, aproximativ 1,4 milioane euro. Procedura a fost împărțită în 3 loturi: autogunoiere cu echipament de compactare 9 metri cubi – 3 bucăți, autogunoiere cu echipament de compactare 15 metri cubi – 6 bucăți și vehicule multifuncționale cu accesorii – 2 bucăți. La procedură a participat Grădinariu Import Export SRL, din București, care a licitat pentru toate cele 3 loturi. Conform caietului de sarcini, caracteristicile tehnice ale autogunoierelor din primul lot sunt următoarele: masă maximă autorizată – 12.000 kg, cabină cu 3 locuri, motor de 6.700 cmc, normă de poluare Euro 6D, rezervor de 180 litri, servodirecție, dispozitiv de încărcare pentru recipienți pentru gunoi de 1.110 litri, 240 litri și 120 litri. Termenul de livrare variază între 90 și 150 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024