Prima pagină » Economic Local » Primăria Târgu Frumos asfaltează drumurile din oraș! Licitația va avea loc săptămâna viitoare
Primăria Târgu Frumos asfaltează drumurile din oraș! Licitația va avea loc săptămâna viitoare

Primăria Târgu Frumos asfaltează drumurile din oraș! Licitația va avea loc săptămâna viitoare

11 iul. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Primăria Târgu Frumos asfaltează drumurile din oraș. Sunt vizate aleea Petru Rareș și strada Ștefan cel Mare și Sfânt. Lucrările au o valoare estimată de 60.000 euro, fără TVA. Primăria orașului a semnat alt contract pentru modernizarea unui tronson de trotuare

Primăria Târgu Frumos asfaltează drumurile din oraș. Pe data de 15.07.2020 este programată licitația pentru asfaltarea aleii Petru Rareș, între blocurile 102 și 16. Mai este prevăzută și asfaltarea străzii Ștefan cel Mare și Sfânt. Prevederea bugetară este de 288.021 lei, fără TVA, aproape 60.000 euro.

„Mixturile asfaltice se prepară în instalații prevăzute cu dispozitive de predozare, uscare, resortare și dozare gravimetrică a agregatelor naturale, dozare gravimetrică sau volumetrică a bitumului și filerului, precum și dispozitiv de malaxare forțată a agregatelor cu liantul bituminos. Verificarea funcționării instalațiilor de producere a mixturii asfaltice se va efectua în mod periodic de către personalul de specialitate conform unui program de întreținere specificat de producătorul echipamentelor și a programului de verificare metrologic a dispozitivelor de măsură și control”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Târgu Frumos asfaltează drumurile din oraș, după ce a încheiat un contract pentru modernizarea trotuarelor

Recent, Primăria Târgu Frumos a finalizat o licitație pentru modernizarea unui trotuar. Este vizat tronsonul str. Petru Rareș – str. Cuza voda – str. Ștefan cel Mare. Contractul de 30.000 euro a fost încheiat cu Livasnec Construct SRL, din Târgu Frumos. Societatea este deținută de Neculai Cătălin Livadariu. Cifra de afaceri a firmei este de 1,4 milioane lei, profit de 149.329 lei, cu 38 angajați.

„Din punct de vedere al stării tehnice, trotuarul de pe strada Petru Rareș (Policlinica – pod pârâu Adâncata) se află într-o stare avansată de degradare, neasigurând condiții optime pentru circulația pietonală, în condiții de siguranță și confort. În celelalte două zone se propune realizarea de trotuare întrucât circulația pietonală se desfășoară pe carosabil (…) Se va evita lăsarea săpăturilor deschise nesemnalizate și nesupravegheate sau a diverselor materiale nesemnalizate corespunzător, pentru prevenirea oricăror accidente de circulație sau de muncă”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Iași vrea să modernizeze 14 străzi din mai multe cartiere din municipiu, stadiul fiind cel de proiectare

Pe de altă parte, Primăria Iași pregătește asfaltarea unui număr de 14 străzi. Pe data de 19.08.2020 va avea loc licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru modernizarea arterelor. Prevederea bugetară a licitației este de 700.000 lei, fără TVA, aproape 145.000 euro. Pe lista de asfaltări, Primăria Iași a trecut următoarele drumuri: str. Fermei, str. Eugen Stătescu, str. Șipoțel, Fundac Olari, str. Mocanului, str. Ursulea, str. Islaz, str. Ștefan Dimitrescu, str. Prof. Nicolae Bucur, str. Valea Adâncă, str. Fântânilor, str. Ateneului, str. Spital Pașcanu și str. Prof. Petru Cujba. Lungimea totală a arterelor este 7.360 metri liniari. Străzile se află în cartierele Bucium, Crucea Roșie (la limita cu str. Toma Cozma), Bularga, Galata, Tătărași, Moara de Vânt și Centru – Gară. Durata de realizare a documentației este de 9 luni de la semnarea contractului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *