Prima pagină » Local » Primăria semaforizează trecerea de la Palatul de Justiție Iași! Se așteaptă un infern rutier în Târgu Cucu
Primăria semaforizează trecerea de la Palatul de Justiție Iași! Se așteaptă un infern rutier în Târgu Cucu

Primăria semaforizează trecerea de la Palatul de Justiție Iași! Se așteaptă un infern rutier în Târgu Cucu

29 apr. 2022, 02:00, 3 ,
Vlad Rotaru, în Local

Trecerea de pietoni de la Palatul de Justiție Iași, din zona Târgu Cucu, va fi semaforizată. Conducerea municipalității ieșene a anunțat o serie de schimbări în traficul din zona centrală, principalele schimbări fiind legate de cele din Târgu Cucu

Surpriză pentru șoferii care circulă prin zona centrală a municipiului Iași. Una dintre cele mai tranzitate zone din municipiu ar urma să fie și mai sugrumată odată cu ultima decizie luată de autoritatea locală. Recent, primarul Mihai Chirica a anunța că autoritatea locală va trece la semaforizarea unei zone intens circulate din Târgu Cucu. Decizia va fi pusă în aplicare în perioada imediat următoare

Primăria semaforizează trecerea de pietoni de la Palatul de Justiție Iași

Municipalitatea va semaforiza trecerea de pietoni de la Palatul de Justiție Iași, semaforizare care va fi corelată cu cea din strada Cucu.

”Lucrăm la un proiect pentru semaforizarea trecerii de pietoni de la Palatul de Justiție Iași, ca să o legăm cu trecerea de pietoni de pe strada Cucu, iar în acest fel să utilizăm printr-o singură semaforizare cele două treceri de pietoni”, a anunțat primarul Mihai Chirica.

Edilul municipiului Iași a anunțat și alte modificări în traficul rutier din oraș, în urma unor analizat făcute în Comisia de Circulație.

Primăria bagă 2 milioane de euro în reabilitarea bulevardului Poitiers

În urmă cu câteva zile, primarul Mihai Chirica a anunțat că municipalitatea vrea să refacă bulevardul Poitiers, proiect de circa 2 milioane de euro. Șoseaua se află într-un stadiu avansat de degradare, iar Primăria a decis să investească în modernizarea acesteia. Municipalitatea a scos la proiectare reabilitarea bulevardului Poities, urmând ca până în vară documentația să poată fi depusă pentru execuția lucrărilor. Bulevardul Poitiers nu a mai fost reabilitat de ani întregi, strada fiind un adevărat pericol pentru șoferii din municipiu.

Discuții despre PNRR în ședința de Consiliu Local Iași

La ședința de Consiliu Local ce a avut loc ieri, 28 aprilie 2022, aleșii au aprobat depunerea unui proiect pentru construcția de locuințe sociale prin fondurile Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Conform documentației care se află la baza proiectului, ansamblul de locuințe va fi amplasat în zona Grădinari-Metalurgie și urmează a fi compus din 10 tronsoane a câte 18 apartamente dispuse pe o suprafață de circa 20 de hectare. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 58,1 milioane de lei, fără TVA.

Nou proiect de trafic în municipiul Iași

În cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local, edilul Mihai Chirica a arătat că se va trece și la supralărgirea străzii Petre Vancea din zona Bucium, la pachet cu proiectul ce ține de reabilitarea străzii care duce la ieșirea din municipiu. Pentru acest ultim proiect, municipalitatea va aloca circa 4 milioane de euro, Șoseaua Bucium urmând a fi și extinsă la cinci benzi.

Anul trecut, pe Șoseaua Bucium au avut loc lucrări de extindere a rețelei de termoficare, proiect care a dus la o blocare a traficului rutier pe mai multe săptămâni. Semaforizarea trecerii de la Palatul de Justiție Iași va fi pusă în aplicare în cel mai scurt timp.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *