Prima pagină » Economic Local » Primăria Roșcani modernizează grădinița din comună! Investiția este de 145.000 euro
Primăria Roșcani modernizează grădinița din comună! Investiția este de 145.000 euro

Primăria Roșcani modernizează grădinița din comună! Investiția este de 145.000 euro

22 aug. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Primăria Roșcani modernizează grădinița din comună. Licitația pentru realizarea lucrărilor va fi demarată la finalul acestei luni. Achiziția serviciilor de lucrări prevede și amenajarea toaletelor în incinta imobilului. Grădinița este amplasată în satul Rădeni

Primăria Roșcani modernizează grădinița din comună. Pe data de 31.08.2020 este programată o licitație pentru realizarea lucrărilor. Prevederea bugetară este de 696.662 lei, fără TVA, aproape 145.000 euro. Modernizarea grădiniței cu program normal Rădeni se realizează pentru obținerea autorizației sanitare de funcționare.

„Clădirea are o vechime de peste 80 de ani, suportând acțiunea celor cinci cutremure severe din anii 1940, 1977, 1990 și 2005, fără a se fi făcut intervenții de consolidare în tot acest timp. Așadar, este necesară o intervenție pentru adaptarea structurii de rezistență la reglementările tehnice actuale. Conform propunerilor din expertiza tehnică, se impun consolidări prin injectare și cămășuieli la pereții structurali”, se arată în caietul de sarcini.

Clădirea cu regimul de înălțime Parter găzduiește două săli de clasă. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Primăria Roșcani modernizează grădinița din comună, urmând ca toaletele să fie mutate în clădire

Emiterea autorizației de funcționare depinde de amenjarea grupurilor sanitare în grădiniță.

„Modul de organizare și funcționare actual nu îndeplinește cerințele normativelor în vigoare, în special din cauza amplasării grupurilor sanitare în exterior, acestea fiind neconforme cu legislația actuală, precum și a acceselor în clădire incorect dimensionate și depășite din punct de vedere funcțional. Totodată, fluxurile, accesul și spațiile alocate preșcolarilor sunt în dezacord cu normativele actuale privind sănătatea populației. Finisajele exterioare și interioare sunt realizate din materiale învechite și degradate. Măsurile propuse prin reabilitare și extindere vor duce la realizarea unui ansamblu de învățământ cu două săli de clasă pentru preșcolari, grupuri sanitare interioare pentru personal și pentru preșcolari, vestiar/filtru, cabinet medical/izolator pentru preșcolari, birou și cameră tehnică pentru echipamentele centralei termice cu acces exclusiv din exterior”, se arată în documentația procedurii.

La Primăria Trifești a fost lansată o procedură asemănătoare pentru școala din comună

Primăria Trifești modernizează școala primară Vladomira. Proiectul prevede reabilitarea, modernizarea și recompartimentarea clădirii cu grupuri sanitare interioare și asigurarea utilităților. Prevederea bugetară a licitației este de 561.420 lei, fără TVA, aproape 120.000 euro. În acest moment, imobilul beneficiază de instalații electrice, iar încălzirea se asigură cu sobe pe lemne. Clădirea nu este racordată la o sursă de apă sau canalizare. Imobilul este format dintr-un parter, cu o suprafață construită la sol de 145,52 metri pătrați. În școală funcționau 3 săli de clasă, pentru elevii de I-IV. Se vor realiza și o serie de lucrări suplimentare privind amenajarea trotuarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *