Prima pagină » Local » Primăria reface podul Cerna din Iași! Prima investiție după 50 ani, pentru legătura dintre două mari cartiere- GALERIE FOTO

Primăria reface podul Cerna din Iași! Prima investiție după 50 ani, pentru legătura dintre două mari cartiere- GALERIE FOTO

19 apr. 2022, 02:03, 5 ,
Vlad Rotaru în Local

Podul Cerna din Municipiul Iași va fi reabilitat integral. Podul rutier peste râul Bahlui a fost construit în 1970 și nu a beneficiat de o reabilitare completă. Primăria va scoate la licitație execuția lucrărilor spre finalul acestui an

Primăria vrea să refacă podul Cerna din zona Mircea cel Bătrân, Municipiul Iași. Într-o primă etapă va fi realizat proeictul tehnic, investiție derulată pe o perioadă de 6 luni. Lucrarea va fi realizată de firma Pod Proiect SRL pentru 65.000 de lei(13.000 de euro). Ulterior, municipalitatea va trece la un proiect legat de execuția lucrărilor de reabilitare a podului ce leagă cartierele Mircea cel Bătrân și Alexandru cel Bun.

Se reface podul Cerna din Municipiul Iași

Primăria a arătat în caietul de sarcini și cum ar urma să fie refăcută structura podului care leagă cele două cartiere din Municipiul Iași.

”Podul Cerna face parte din domeniul public al Municipiului Iași. A fost construit în anul 1970 din beton armat. Lungimea podului este de 72 metri, partea carosabilă are o lățime de 7,5 metri și două trotuare de câte 1 metru. Aparatele de reaze, sunt metalice, iar podul are elevații masive din beton armat cu fundații indirecte și îmbrăcăminți asfaltice. Se solicită întocmirea unei expertize tehnice, inclusiv studii de teren și analiza diagnostic. Se mai solicită documentația de avizare a lucrărilor de intervenții care va analiza, fundamenta și propune minim două scenarii tehnico-economice diferite. Se vor efectua studii de teren, raport privind impactul asupra mediului, alte studii specifice”, se arată în caietul de sarcini.

Locuitorii din zonă au cerut restricții de viteză pentru șoferi

Zona podului Cerna a fost prinsă de primărie și într-un plan legat de reducerea vitezei în trafic. Mai mulți locuitori din zonă s-au plâns de viteza cu care circulă unii șoferi și au cerut lămuriri de la Comisia de Circulație a municipalității. În calcul au fost luate și alte zone din municipiu, unde vor fi montate limitatoare de viteză, dar și indicatoare rutiere în punctele cheie din oraș.

Proiectul trebuie finalizat în 6 luni

Firma Pod Proiect SRL va avea la dispoziție 6 luni pentru a întocmi proiectul tehnic. Ulterior, Primăria va putea trece la licitația privind execuția lucrărilor. Firma Pod Proiect SRL a prins și alte contracte derulate de muncipalitatea ieșeană pentru derularea unor investiții de infrastructură.

”Se va prezenta strategia de abordare: descrierea de ansamblu a abordării propuse de ofertant pentru executarea serviciilor, descrierea cât mai detaliată a activităților propuse de ofertant pentru prestarea serviciilor solicitate. Se va prezenta modalitatea de acces și specialiștii necesari pentru elaborarea documentațiilor tehnice conform legislației. Data de începere a contractului de execuție va fi data semnării de ultima din părți și constituirea garanției de bună execuție”, se mai arată în caietul de sarcini.

Podul Cerna din Iași este unul din cele mai tranzitate de către conducătorii auto din municipiu.

Comentarii
  • Aparatele de reaze………??????

  • Ar fi bine de construit alaturi si un nou pod cu 2 benzi pt a imbunatati circulatia pe viitor, cu o eventuala largire a carosabilului daca e posibil, 2 benzi pe sens.

  • Ar fi bine de construit un nou pod alaturi ( ca largire ) cu 2 benzi pt a obtine astfel o circulatie cu 2benzi pe sens (si o largire a carosabilului daca e posibil).

  • Orice alt pod din Iasi e mai distrus si ar merita prioritate (bucium, selgros, alexandru), da’ voi va apucati de cel mai “sanatos”… Bv

  • Limitarea vitezei? Se circula cu viteza melcului acolo pe tot parcursul zilei. Oamenii astia pe ce lume traiesc? Latirea strazii nu se poate face, pentru ca nu este loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *