Prima pagină » Economic Local » Primăria Prisăcani modernizează drumurile care au canalizare! Valoarea contractului este de 500.000 de euro
Primăria Prisăcani modernizează drumurile care au canalizare! Valoarea contractului este de 500.000 de euro

Primăria Prisăcani modernizează drumurile care au canalizare! Valoarea contractului este de 500.000 de euro

01 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Cinci străzi din comuna Prisăcani, județul Iași, vor fi modernizate. Primăria a ales arterele unde deja au fost realizate lucrări de extindere a rețelei de canalizare. Procedura pentru execuția lucrării este programată la mijlocul lunii iunie 2021

Primăria comunei Prisăcani anunță investiții în localitate. Pe data de 18.06.2021 este programată licitația pentru realizarea lucrărilor de modernizare a drumurilor comunale. Valoarea estimată a contractului este de 2.105.199 de lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic. Autoritatea contractantă vizează modernizarea unui număr de 5 străzi: Educației, Mitropolit Veniamin Costache, Arțarului, Brazdei și Satului. Lungimea totală a străzilor este de 2.105 metri.

„Deoarece cele 5 străzi sunt singurele străzi din comuna Prisăcani în care există rețeaua de canalizare, realizarea investiției privind modernizarea străzilor menționate este benefică, întrucât nu vor mai exista lucrări care să deterioreze în viitorul apropiat lucrărilor ce vor fi executate. Ofertantul trebuie să fi executat lucrări similare în ultimii 5 ani de la data limită de depunere a ofertelor în valoare cumulată de cel puțin 2.000.000 lei, fără TVA. Se acceptă însumarea valorilor aferente lucrărilor executate în cadrul a maximum 3 contracte/acord-cadru însoțite de certificate de bună execuție”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările trebuie să aibă o garanție de 36 de luni.

Constructorii trebuie să respecte o serie de condiții

Primăria Prisăcani impune participanților la licitație să respecte mai multe condiții.

„Plata aferentă contractului se va efectua prin ordin din plată, în termen de 30 de zile de la semnarea procesului-verbal de recepție a lucrărilor, în baza facturii emise și a situațiilor de lucrări avizate de dirigintele de șantier. Executantul va fi reprezentat prin reprezentant legal sau împuternicit la sediul beneficiarului la data recepției. În cazul în care executantul nu reușește să-și execute obligațiile asumate prin contract, achizitorul va calcula și factura penalități în cuantum de 0,02 la sută pentru fiecare zi din valoarea lucrărilor neefectuate. Penalitățile nu pot depăși valoarea debitului”, se mai arată în documentația procedurii.

Modernizarea va fi realizată cu susținere financiară din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Comuna va beneficia și de un proiect de extindere a rețelei de gaze naturale.

Compania Națională de Investiții reabilitează drumurile din județul Iași

Recent, Compania Națională de Investiții (CNI) a finalizat licitația pentru modernizarea drumurilor afectate de inundații, din comuna Oțeleni, județul Iași. Comisia de evaluare a stabilit că oferta cea mai bună aparține societății Conest SA, controlată de controversatul afacerist Viorel Cozma. Firma de construcții este abonată la contractele cu instituțiile publice, în special cu Primăria Iași. Valoarea finală a contractului a ajuns la 3.665.924 lei, fără TVA, aproape 770.000 lei. Tronsonul de drum vizat de lucrările de reabilitare are o lungime de peste 3 kilometri. Constructorul va interveni pe străzile Pădurii, Râmnicului, Salcâmilor, Bisericii, Pescărușului, Morii.

„Ploile din ultima perioadă au colmatat șanțurile existente, ceea ce a făcut ca scurgerea apelor să se facă pe suprafața carosabilă, ducând astfel la apariția de gropi. În prezent, datorită spălarii părții carosabile, nu mai sunt asigurate condițiile normale necesare desfășurării traficului rutier, ceea ce are un efect defavorabil asupra condițiilor de circulație, prin apariția gropilor și burdușirilor în zone adiacente platformei de drum. Podețele de evacuare a apei colectate de șanțurile laterale drumului lipsesc, iar în zonele de intersecție cu drumurile laterale nu există podețe laterale care să asigure continuitatea scurgerii apelor”, se arată în caietul de sarcini.

CNI a finanțat mai multe proiecte din județul Iași încă din anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *