Prima pagină » Economic Local » Primăria Pașcani pregătește reabilitarea străzilor din municipiu! Este vizată o lungime de 65 kilometri
Primăria Pașcani pregătește reabilitarea străzilor din municipiu! Este vizată o lungime de 65 kilometri

Primăria Pașcani pregătește reabilitarea străzilor din municipiu! Este vizată o lungime de 65 kilometri

20 aug. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Primăria Pașcani pregătește reabilitarea străzilor din municipiu. Procedura pentru realizarea documentației este programată la finalul lunii viitoare. Comisia de evaluare va alege oferta financiară cu prețul cel mai mic

Primăria Pașcani pregătește reabilitarea străzilor din municipiu. Pe data de 25.09.2020 este programată o licitație pentru elaborarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI). Documentația este necesară pentru reabilitarea arterelor. Prevederea bugetară a procedurii este de 441.000 lei, fără TVA.

„O mare parte a infrastructurii rutiere de pe rețeaua stradală a municipiului Pașcani necesită lucrări de reabilitare și modernizare. După introducerea de utilități (apă, canal, gaz) este necesară reabilitarea infrastructurii stradale. Starea necorespunzătoare a trotuarelor și lipsa acestora pe anumite tronsoane conduc la lipsa de activitate și la o siguranță scăzută a deplasărilor pietonale, inclusiv prin adaptările specifice pentru persoanele cu dizabilități. Unul dintre obiectivele prioritate ale municipiului Pașcani îl reprezintă stimularea mobilității, accesibilității și conectivității regionale prin investiții în infrastructura rutieră”, se arată în caietul de sarcini.

Reabilitarea vizează un număr de 81 de străzi din toate suburbiile din Pașcani

În documentație vor fi cuprinse 81 de străzi din municipiul Pașcani. Sunt vizate și suburbiile Lunca, Blăgești, Gâștești, Sodomeni, Boșteni. Lungimea totală a străzilor este de 65.381 metri, iar suprafața arterelor înseamnă 561.017 metri pătrați.

„Necesitatea reabilitării și modernizării străzilor este o realitate acută, fac parte dintr-un program de sporire a condițiilor de siguranță și confort al accesului de tranzit al zonei și îmbunătățirea condițiilor de viață și de muncă a localnicilor prin asigurarea unui trafic normal. Necesitatea și oportunitatea investiției sunt evidente, pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație și în general asupra mediului, influențând nivelul de trai al locuitorilor”, se arată în caietul de sarcini.

Se pregătește modernizarea pieței de pe strada Ceferiștilor cu 1,3 milioane euro

Primăria Pașcani a lansat și licitația pentru modernizarea pieței din strada Ceferiștilor. Prevederea bugetară a procedurii este de 6.342.293 lei, fără TVA, aproape 1,3 milioane euro.

„Oportunitatea investiției este generată de necesitatea dezvoltării și modernizării spațiilor destinate comercializării produselor agroalimentare, reușind astfel creșterea capacității de producție a comercianților autohtoni prin oferirea unei piețe de desfacere. Având în vedere specificul investiției, considerăm că cererea de bunuri și servicii va permite: înființarea unei zone de comerț cu produse agroalimentare proaspete de cea mai bună calitatea comercializate la prețuri de producător, eliminarea speculei și evaziunii fiscale, comercianții și productorii de produse agricole beneficiază de condiții bune de comercializare a mărfurilor”, se arată în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *