Prima pagină » Economic Local » Primăria Pașcani modernizează piața din strada Ceferiștilor! Contractul are o valoare de 1,3 milioane euro
Primăria Pașcani modernizează piața din strada Ceferiștilor! Contractul are o valoare de 1,3 milioane euro

Primăria Pașcani modernizează piața din strada Ceferiștilor! Contractul are o valoare de 1,3 milioane euro

28 iul. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Primăria Pașcani modernizează piața din strada Ceferiștilor. Un nou corp de clădire va fi construit în piața agroalimentară. Constructorii trebuie să depună oferte până în a doua jumătate a lunii viitoare. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Primăria Pașcani  modernizează piața din strada Ceferiștilor.

Pe data de 19.08.2020 este programată o licitație pentru reamenajarea obiectivului. Pe lângă realizarea lucrărilor, contractul prevede și furnizarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică. Prevederea bugetară a procedurii este de 6.342.293 lei, fără TVA, aproape 1,3 milioane euro.

„Oportunitatea investiției este generată de necesitatea dezvoltării și modernizării spațiilor destinate comercializării produselor agroalimentare, reușind astfel creșterea capacității de producție a comercianților autohtoni prin oferirea unei piețe de desfacere. Având în vedere specificul investiției, considerăm că cererea de bunuri și servicii va permite: înființarea unei zone de comerț cu produse agroalimentare proaspete de cea mai bună calitate, comercializate la prețuri de producător, eliminarea speculei și a evaziunii fiscale, comercianții și producătorii de produse agricole beneficiază de condiții bune de comercializare a mărfurilor. De asemenea, producătorii agricoli vor avea posibilitatea să-și vândă mărfurile într-un complex modern, unde vor putea beneficia de toate facilitățile necesare desfășurării unui comerț la standardele europene”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Pașcani modernizează piața din strada Ceferiștilor și construiește un nou corp de clădire

Conform necesarului, constructorul care va câștiga licitația trebuie să reabiliteze 3 corpuri de clădire deja existente. Într-una dintre clădiri va funcționa o piață de tip bazar pentru produse nealimentare. Totodată, va fi construită o clădire nouă cu regimul de înălțime Parter, destinată activităților specifice unei piețe agroalimentare. Suprafața de teren studiată este de 7.480 metri pătrați. Din închirierea spațiilor sunt prevăzute venituri anuale de 570.000 lei.

„Ținând cont de aspecte ce țin de infrastructura comercială, conectarea la economica locală, atractivitatea și promovarea activității pieței, protecția consumatorilor, siguranța alimentară, sănătate și ordine publică, accesibilitate și trafic, identificăm punctele forte ale activității pieței ca fiind următoarele: disponibilitatea terenului pe care se vor amplasa spațiile de comercializare a producției agroalimentare și a celei de tip bazar, amplasare bună față de traseele locale și naționale, cu acces la drumul european Târgu Frumos – Suceava care îi conferă o accesibilitate sporită”, se arată în studiul de fezabilitate.

La Iași, Primăria a încheiat un contract de 3,8 milioane euro pentru modernizarea trotuarelor

Recent, și Primăria Iași a finalizat licitația pentru achiziția de lucrări în cadrul obiectivului „Modernizare trotuare, alei pietonale în cartiere”. Municipalitatea pune la bătaie o sumă importantă, 18 milioane lei, fără TVA, adică 3,8 milioane euro.

Contractul a fost încheiat cu firma Symmetrica SRL, din Suceava, deținută de Florin și Florentina Stanciu. Este vorba despre trotuarele din zonele Alexandru cel Bun, Dacia, Canta, Gară, Păcureț, Păcurari, Crucea Roșie, Copou, Sărărie, Nicolina, Frumoasa, Tătărași, Moara de Vânt, Aviației, Zona Centrală, Cantemir, Socola, Bularga, Zona Industrială, Mircea cel Bătrân, Galata, Valea Adâncă, Bucium, Primăverii, Tudor Vladimirescu. Lungimea trotuarelor abordate este de 108.000 metri pătrați. Investiția presupune și aducerea la cotă a unui număr de 369 hidranți, 2.474 cutii gaz, 3.930 cămine de apă și canalizare. Vor fi executate lucrări de înlocuire a unui număr de 241 cămine de apă și canalizare. Durata de execuție este de 24 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *