Prima pagină » Local » Primăria Pașcani dă 150.000 de lei să scape de birocrație! Funcționarii vor învăța să cheltuie banii publici
Primăria Pașcani dă 150.000 de lei să scape de birocrație! Funcționarii vor învăța să cheltuie banii publici

Primăria Pașcani dă 150.000 de lei să scape de birocrație! Funcționarii vor învăța să cheltuie banii publici

05 apr. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Un plan strategic va fi implementat de Primăria Pașcani. Municipiul condus de liberalul Marius Pintilie va aloca 150 de mii de lei pentru un plan care să ducă la unele măsuri legate de cheltuirea eficentă a banului public

O achiziție controversată la Primăria Municipiului Pașcani. Autoritatea locală va da 150 de mii de lei pentru elaborarea unui plan strategic instituțional al municipiului, valabil pentru perioada 2022-2026. Prin această achiziție, municipalitatea condusă de liberalul Marius Pintilie vrea să arate că va elimina birocrația din instituție. Proiectul este derulat în baza unei finanțări prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru debirocratizarea instituțiilor publice.

Plan de 150.000 de lei, la Primăria Pașcani

Conform caietului de sarcini a procedurii, primăria din Pașcani vrea să debirocratizeze mai multe sectoare pe care le are în administrare.

”Prin implementarea proiectului se urmărește ca planul strategic instituțional să cuprindă planuri de măsuri proprii, eșalonat pe diferite sectoare de activitate, care vor contribui la corelarea și coordonarea politicilor publice de interes local și regional. Implementarea acestui plan determină creșterea nivelului de predictibilitate a acțiunilor, managementul eficient al politicilor publice în domeniile educație, sănătate, asistență socială, mediu și transport, crearea conexiunii dintre planificarea politicilor publice și elaborarea bugetelor locale multianuale, creșterea eficienței și coerenței în cheltuirea fondurilor publice”, se arată în caietul de sarcini.

Analiză pentru reducerea birocrației din Municipiul Pașcani

Ofertele pot fi depuse până la data de 18 aprilie 2022. Acestea vor fi analizate până pe 19 mai 2022, când ar urma să fie stabilită firma care se va ocupa de această strategie.

”În urma unei analize instituționale realizată cu ocazia întocmirii documentației, s-au identificat mai multe nevoi care se doresc a fi rezolvate. Lipsa unor documente de planificare strategică pentru perioada 2021-2027 la nivelul Municipiului Pașcani, strategia integrată de dezvolare, planul de mobilitate urbană durabilă, strategia de smart city. Necesitatea realizării planului strategic instituțional pentru perioada 2022-2026 cuprinde mai multe elemente”, se mai arată în caietul de sarcini.

Primăria Pașcani are în plan și alte proiecte.

Pașcaniul vrea să aibă o strategie de dezvoltare

Recent, Primăria Pașcani a reluat strategia de dezvoltare a orașului. Municipalitatea plătește 300.000 de lei pentru actul care ar trebui să cuprindă cele mai mari investiții. Pentru a reduce birocrația de la Primăria Pașcani, autoritatea locală va implementa noi măsuri.

”Obiectivele demersului de simplificare a procedurilor administrative aplicabile cetățenilor sunt: economisirea resurselor utilizatorilor pentru accesarea serviciilor, dar și degrevarea instituțiilor publice de resurse implicate în interacțiunea cu cetățenii. Prin achiziția serviciilor de elaborare a planului strategic instituțional, Municipiul Pașcani are în vedere următoarele: definirea direcțiilor de dezvoltare instituțională pentru următorii 5 ani și identificarea și susținerea de inițiative relevante pentru dezvoltarea problemelor comunităților locale”, se mai arată în caietul de sarcini.

Nu este prima tentativă de a se iniția un proiect pentru a se reduce birocrația din Primăria Pașcani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *