Prima pagină » Economic Local » Primăria Municipiului Iaşi reabilitează energetic o cantină şcolară și căminul de la Colegiul Agricol. Valoarea proiectului depăşeşte 7,2 milioane de lei
Primăria Municipiului Iaşi reabilitează energetic o cantină şcolară și căminul de la Colegiul Agricol. Valoarea proiectului depăşeşte 7,2 milioane de lei

Primăria Municipiului Iaşi reabilitează energetic o cantină şcolară și căminul de la Colegiul Agricol. Valoarea proiectului depăşeşte 7,2 milioane de lei

10 ian. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Economic Local

Primăria Iaşi a anunţat reabilitarea energetică a unei cantine şcolare şi a clădirii unde funcţionează internatul. Este vorba despre unitatea din cadrul Colegiului Agricol „Vasile Adamachi”

Procedura de licitație a fost lansată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) pe data de 4 ianuarie 2023. Obiectul contractului îl constituie reabilitarea energetică a corpului C7 – internat şi a corpului C6 –cantina din cadrul Colegiului Agricol „Vasile Adamachi” din Iaşi.

Primăria Iaşi reabilitează energetic internatul şi cantina de la Colegiul „Vasile Adamachi”

Valoarea contractului este de 7.215.395,55 lei, fără TVA, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până cel târziu la data de 29 ianuarie 2024, ora 15:00.

„Amplasamentul pe care urmează a se realiza investiţia este situat pe aleea Mihail Sadoveanu numărul 41. Suprafaţa terenului pe care este amplasată construcţia este de 95.077 mp. Prin proiectul de faţă se propune reabilitarea termică a două clădiri – corp cantină, cu nivelul de înălţime D+P+3E şi corp cantină, cu nivel de înălţime D+P. Scopul investiţiei îl reprezintă îmbunătăţirea eficienţei energetice şi a tranzaţiei către clădiri verzi şi inteligente, conferind atenţia cuvenită esteticii şi calităţii arhitecturale ale acestora, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de moniczrizare a performanţelor fondului construit cu specific de învăţământ şi asigurarea capacităţii tehnice pentru implementarea investiţiilor.

Îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor ca acţiune esenţială în vederea atingerii obiectivelor naţionale şi punerii în concordanţă cu strategia Uniunii europene privind reducerea gazelor cu efect de sferă şi utilizarea sustenabilă a resurselor. Obiectivul contractului de lucrări ce urmează a fi atribuit constă în realizarea de lucrări „Reabilitarea energetică la corpul de clădire C7 internat şi corpul de clădire C6 – cantină din cadrul Colegiului Agricol «Vasile Adamachi» Iaşi”, se arată în documentele procedurii de licitaţie publicate pe SEAP.

Liceul cu Program Sportiv din Iași intră în renovare

Primăria Iași a publicat procedura de licitație pe data de 3 ianuarie 2024, valoarea contractului este de 1.950.469,52 lei, fără TVA, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până cel târziu la data de 22 ianuarie 2024. Finanțarea proiectului se va face prin fonduri nerambursabile, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.

„Se dorește îmbunătățirea consumului de energie a clădirii prin anveloparea termică a acesteia, schimbarea tâmplăriei existente cu una performantă din punct de vedere energetic, schimbarea instalațiilor termice, sanitare și electrice. Modernizarea propusă nu va implica modificări structurale. Corpul de clădire își va păstra dimensiunile existente exterioare, atât pe înălțime cât și pe orizontală, cu excepția termosistemului aplicat pe anvelopa clădirii de 10 cm grosime. Distribuția funcțională propusă este identică cu cea existentă. Înălțimea liberă a spațiilor interioare este identică cu cea existentă”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Primăria Iaşi a anunţat reabilitarea energetică a unei cantine şcolare şi a clădirii unde funcţionează internatul Colegiului Agricol „Vasile Adamachi”. Valoarea contractului depăşeşte 7,2 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024