Prima pagină » Local » Primăria Municipiului Iași organizează „Zilele Orașelor Înfrățite”! Târgul Meșteșugarilor va avea loc pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt
Primăria Municipiului Iași organizează „Zilele Orașelor Înfrățite”! Târgul Meșteșugarilor va avea loc pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt

Primăria Municipiului Iași organizează „Zilele Orașelor Înfrățite”! Târgul Meșteșugarilor va avea loc pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt

27 sept. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria Municipiului Iași organizează „Zilele Orașelor Înfrățite” în perioada 27-29 septembrie. Peste 30 de meșteri populari din Republica Moldova și din Iași vor veni pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt

După Forumul Orașelor Înfrățite, eveniment care a reunit, pe 23 și 24 septembrie 2024, în jur de 50 de primari din România și Republica Moldova – reprezentanți ai orașului înfrățit Cernăuți din Ucraina, specialiști în atragerea și implementarea de proiecte și investiții europene –, Primăria Municipiului Iași va organiza și un festival: „Zilele Orașelor Înfrățite”.

Primăria Municipiului Iași organizează „Zilele Orașelor Înfrățite”. Zile pline de festivaluri și târguri

Municipalitatea ieșeană a transmis programul evenimentelor organizate cu ocazia „Zilelor Orașelor Înfrățite”. Duminică, 29 septembrie 2024, la Palatul Culturii va fi organizat un spectacol susținut de Ansamblul Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași, Frații Ștefăneț și Ethno Republic și Lupii lui Calancea.

„În perioada 27-29 septembrie 2024, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt va fi organizat Târgul de Meșteșugari, cu circa 30 de meșteri populari, atât din Republica Moldova, cât și membri ai Asociației ART – „Meșteșugurile Prutului” din Iași. În perioada 28-29 septembrie 2024, pe esplanada Palatului Culturii va avea loc Festivalul „Vin din Moldova”, cu circa 40 de participanți din rândul producătorilor de vin de peste Prut. Deschiderea oficială a celor două târguri va avea loc sâmbătă, 28 septembrie 2024, la ora 11.00, în Piața Palatului Culturii. De asemenea, duminică, 29 septembrie 2024, de la ora 18:00, în Piața Palatului Culturii va fi organizat un spectacol susținut de Ansamblul Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași, Frații Ștefăneț și Ethno Republic și Lupii lui Calancea. Spectacolul deschide, practic, sărbătorile de toamnă ale celor două municipii înfrățite, Iași și Chișinău, care își sărbătoresc Ziua Orașului la aceeași dată, 14 octombrie, de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Menționăm faptul că Primăria Iași va organiza anul acesta și Sărbătorile Iașului, iar bugetul alocat este de 1.000.000 de lei. În același sens, în ceea ce privește evenimentele pentru Revelion, administrația publică locală așteaptă propuneri cu artiștii care vor urca pe scenă.

În cadrul Forumului Orașelor Înfrățite au participat primari din Republica Moldova

Amintim că, în perioada 23-24 septembrie, a avut loc Forumul Orașelor Înfrățite. În cadrul evenimentului au participat 50 de primari din Republica Moldova și România.

„Forumul a venit în susținerea colaborării dintre orașele înfrățite și își propune identificarea de noi oportunități de parteneriat instituțional între orașele de pe ambele maluri ale Prutului, îndeosebi, în atragerea de fonduri nerambursabile. Crearea unei punți relaționale între orașele participante este una dintre premisele de bază în implementarea proiectelor cu fonduri europene pentru preaderare, precum și a celor transfrontaliere. La acest Forum au participat în jur de 50 de primari din România și Republica Moldova, reprezentanți ai orașului înfrățit Cernăuți din Ucraina, reprezentanți ai Guvernului României, specialiști în atragerea și implementarea de proiecte și investiții europene”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Forumul a fost organizat la Palatul Culturii și a vizat oportunități de finanțare nerambursabilă, calendarele depunerilor de proiecte, structuri și parteneriate eligibile și exemple de bună practică și implementare de proiecte de dezvoltare urbană și rurală, de infrastructură școlară, medicală, salubritate și programe sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024