Prima pagină » Eveniment-Social » Primăria Municipiului Iași mai cumpără un container pentru biciclete. Ansamblul va fi unul modern, cu o capacitate de 50 de locuri
Primăria Municipiului Iași mai cumpără un container pentru biciclete. Ansamblul va fi unul modern, cu o capacitate de 50 de locuri

Primăria Municipiului Iași mai cumpără un container pentru biciclete. Ansamblul va fi unul modern, cu o capacitate de 50 de locuri

24 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Eveniment-Social

Primăria Municipiului Iași mai cumpără un container pentru biciclete. Ansamblul valorează peste 230 de mii de lei

Administrația publică locală a semnat contractul pentru furnizarea rastelului cu firma Sky Park System SRL, cu sediul în Cluj. Societatea se va ocupa de furnizarea containerului de 50 de locuri pentru parcarea bicicletelor.

Primăria Municipiului Iași cumpără un nou container pentru biciclete

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), firma din Cluj a primit contractul prin încredințare directă pe data de 12 iunie 2024. Acesta are ca obiectiv furnizarea unui container pentru biciclete, 5 x 7 metri, cu 50 de suporți și fără fundație, iar prețul contractului este de 234 de mii de lei, fără TVA.

„Containerul de biciclete trebuie să aibă dimensiunea 7.000 X 5.000 mm cu o înălțime minimă de 2.500 mm, astfel încât să permită manevrarea facilă a rastelurilor mobile. Acestea vor dispune de structuri metalice din profile laminate vopsite în câmp electrostatic și închidere cu panouri de tablo debitată / decupată și cu protecție la coroziune. Panourile de tablă debitată/ decupată vor avea culoarea verde și vor dispune de goluri cu forme regulate/neregulate dreptunghiulare, fiind astfel dimensionate încât să nu permită introducerea mâinii sau a altor obiecte de dimensiuni similare din exteriorul containerului”, se arată în documentele publicate pe platforma SEAP.

Containerul de biciclete va fi acoperit cu structură din tablă pe schelet metalic și dotat cu sistem de jgheaburi și burlane pentru preluarea apelor pluviale. Dimensiunile acoperișului vor fi proiectate încât să protejeze pereții exteriori împotriva ploilor, iar înclinația acestuia va asigura o scurgere facilă a apei. Sistemul de prindere al structurii trebuie să asigure o fixare eficientă și sigură.

Containerul pentru depozitarea bicicletelor va fi dotat cu panouri fotovoltaice

Întregul ansamblu de control acces va fi montat, monitorizat și gestionat de la distanță, prin intermediul unui sistem de administrare montat la sediul central al beneficiarului, prin intermediul căruia se vor activa, dezactiva și prelungi cardurile ce asigură accesul în incinta containerului, stocând informațiile transmise de acesta pentru fiecare card în parte, putând funcționa și în regim offline.

„Containerul va fi dotat cu panouri fotovoltaice, regulator de încărcare, invertor, acumulatori, structură de montaj pentru panouri, etc, soluția urmând să asigure necesarul de alimentare cu energie electrică pentru toate sistemele instalate, indiferent de condițiile atmosferice. Întregul sistem ce asigură alimentarea cu energie electrică trebuie să permită gestionarea și vizualizarea echipamentelor (panouri, baterii, regulator de încărcare etc) și starea acestora (procentul de încărcare, tensiunea bateriilor, defecte etc), în timp real prin intermediul unei aplicații online de acces de la distanță pusă la dispoziție gratuit de furnizor pe toată durata garanției”, se mai arată în documentele publicate pe SEAP.

Mai mult decât atât, trebuie știut faptul că modulul pentru biciclete va fi dotat cu camere de supraveghere video, ce trebuie să permită accesul pentru vizualizarea imaginilor atât local, cât și prin intermediul unei aplicații online securizate, pe bază de user și parolă.

Amintim faptul că, în anul 2021, Primăria Municipiului Iași a mai achiziționat un container pentru 50 de biciclete. Acesta a fost montat în cartierul Alexandru cel Bun. Rămâne de văzut unde va fi asamblat noul modul de ultimă generație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *