Prima pagină » Local » Primăria Municipiului Iași investește jumătate de milion de lei pentru 14 parcometre!
Primăria Municipiului Iași investește jumătate de milion de lei pentru 14 parcometre!

Primăria Municipiului Iași investește jumătate de milion de lei pentru 14 parcometre!

21 iul. 2022, 02:00, 3 ,
Andreea Andrei, în Local

Dezvoltarea orașului Iași este o prioritate pentru administrația locală. În acest sens, Primăria Municipiului Iași investește jumătate de milion de lei pentru 14 parcometre moderne. Pentru moment, s-a organizat licitația pentru furnizarea, montarea și punerea în funcțiune a aparatelor.

Până în prezent, în orașul Iași, există 20 de parcometre în 6 locații importante. Primăria Municipiului Iași investește jumătate de milion de lei pentru încă 14 astfel de aparate. Parcometrele noi vor fi mai moderne decât cele existente și vor permite plata atât cu monede, cât și cu cardul bancar.

Primăria Municipiului Iași investește jumătate de milion de lei pentru eficientizarea parcărilor din oraș

Municipalitatea ieșeană a anunțat faptul că s-a organizat o licitație în urma căreia s-a găsit o companie care să furnizeze, monteze și să pună în funcțiune cele 14 parcometre noi.

“Pregătim achiziționarea și montarea unui nou lot de parcometre în parcările publice. Ca și celelalte 20 deja existente în oraș,  cele 14 parcometre noi vor avea display, tastatură, modem pentru comunicații, precum și un sistem de alimentare format din panou solar și baterii care vor asigura funcționarea autonomă. Parcometrele vor fi integrate într-o platformă de administrare cu acces local și la distanță, prin care se vor face setarea parametrilor, monitorizarea stării tehnice și a tranzacțiilor. Spre deosebire, însă, de parcometrele existente, cele 14 vor permite doar plata cu monede sau card”, transmit reprezentanții municipalității ieșene.

Bugetul alocat acestui proiect a fost de 499.800 de lei fără TVA, respectiv, 594.762 cu TVA. Achiziția a fost câștigată de compania Fast Park Co. SRL, cu oferta financiară în valoare de 365.800 de lei fără TVA, respectiv, 435.302 cu TVA.

Parcometre prezente în punctele „cheie” ale orașului

La momentul actual, în orașul Iași, sunt 20 de parcometre funcționale. Acestea sunt în puncte cheie precum: Agatha Bârsescu, Hala Centrală, Cinema Victoria, Casa de Cultură a Studenților, Ambulatoriul Spitalului „Sf. Spiridon” (Policlinica Mare) și bulevardul Socola. Cele 14 parcometre noi vor fi instalate în alte puncte de interes public din oraș.

“Printre amplasamentele luate în calcul pentru montarea celor 14 parcometre noi se numără marile bulevarde care permit parcarea longitudinală, precum: Alexandru cel Bun, strada Colonel Langa din zona centrală, și parcările publice din zona Familial, lângă pasaj, și de la fostul Mercur Mary din Podu Roș”, completează reprezentanții municipalității ieșene.

Aceste parcometre vor fi instalate pentru o mai bună gestionare a locurilor de parcare existente. Aparatele noi vor fi diferite de cele existente. Acestea vor permite plata cu monede și card bancar, dar nu va mai exista varianta de a plăti prin sms.

Ultima achiziție de acest gen a avut loc în luna mai a anului 2022. Atunci, municipalitatea ieșeană a investit 85 de mii de euro pentru un număr de 14 parcometre care au înlocuit dispozitivele ieșite din garanție, prezente în parcările cu plată din oraș. Au fost înlocuite 10 astfel de aparate, iar patru au fost instalate în locații ce nu aveau acest echipament.

Primăria Municipiului Iași investește jumătate de milion de lei în achiziționarea de încă 14 astfel de aparate, mai moderne, pentru locații noi din oraș.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *