Prima pagină » Local » Primăria Municipiului Iași cheltuie peste 22.000 de lei pentru „Seara Valorilor” 2024! Restaurantul Gran Gusto se va ocupa de meniul invitaților

Primăria Municipiului Iași cheltuie peste 22.000 de lei pentru „Seara Valorilor” 2024! Restaurantul Gran Gusto se va ocupa de meniul invitaților

14 oct. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria Municipiului Iași cheltuie peste 22.000 de lei pentru „Seara Valorilor” 2024, un moment tradițional al Sărbătorilor Iașului

Astăzi, începând cu ora 17:00, la Palatul Roznovanu va fi organizat evenimentul dedicat omagierii personalităților locale și naționale. Ținute alese, parfumuri scumpe și muzica pe fundal vor face din „Seara Valorilor” un eveniment cu adevărat deosebit. Invitații se vor delecta cu brânzeturi fine și băuturi rafinate.

Primăria Municipiului Iași cheltuie peste 20.000 de lei pentru „Seara Valorilor” 2024

Două achiziții directe au fost făcute de Administrația publică locală pentru organizarea evenimentului ce are loc astăzi, 14 octombrie 2024, în sala mare a Palatului Roznovanu, începând cu ora 17:00.

În acest sens, potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), serviciile de catering costă 20.000 de lei, fără TVA. Firma care a primit contractul prin încredințare directă este Expert Gusto & Co SRL, înființată în anul 2017, administrată de Ionuț Narcis Sfredel, cel care deține și resturantul Gran Gusto din Iași. Societatea a înregistrat în anul 2023 o cifră de afaceri de 1.909.583 de lei, un profit net de 85.096 de lei și datorii de 452.713 lei.

Astfel, invitații vor putea degusta preparate alese din bufetul suedez pus la dispoziție. Printre acestea se numără selecții de brânzeturi fine, platouri tradiționale, platouri italiene și gustări calde.

„Meniu gustări reci: selecție brânzeturi, nuci și fructe uscate (cedar, parmezan, gorgonzola, gouda, mozzarella buffala, pecorino, nuci, migdale, caise, prune uscate, merișoare). Mixt bruschete: vinete coapte cu sos tahini, zacuscă cu ciuperci de pădure, crema brânză cu bresaola, avocado cu somon, cremă de brânză de capră și chivas Voulevant. Guacamole cu creveți, salsa tone cu roșii uscate, cremă de brânză cu somon”, se arată pe SEAP.

Din meniul pentru invitați nu vor lipsi platourile tradiționale și cele italiene.

„Platouri tradiționale: rulou din mușchiuleț de porc afumat cu cremă de brânză de capră, piept de porc afumat cu cimbrișor, cârnăciori din porc și vită, pastramă de vită, pastramă de oaie. Platouri italiene: grisine cu prosciutto, coșulețe bresaola, parmesan, roșii cherry și rucola, rulouri mortadele cu fistic și rucola. Salată tabuleh, salată de crudități cu creveți sau file vită. Mixt măsline fără sâmburi (negre, verzi, calamata). Falafel”, vor mai fi în meniu.

Nici gustările calde nu vor lipsi de pe masa invitaților. Fie preparate cu pește sau cu carne de porc, aceștia vor avea o gamă variată de produse.

„Gustări calde: file doradă cu sos de lămâie și unt, file de biban de mare cu ulei de măsline și ierburi aromatice, Vitello tonnato (felii mușchi de vită cu sos tonat), frigărui pui galben aromatizat la grătar, Rattatuile de legume (mix legume condimentate trase la tigaie cu ulei de măsline). Frigărui mușchi de porc cu rozmarin, sos de piper verde și sos brun, sărmăluțe în foi de vie, cartofi copți aromatizați cu rozmarin și salvie, asortiment focaccia și pâinițe integrale.

Desert: Panna Cotta cu dulceață de cireșe amare, Tiramisu cu marsalla, Cannoli Siciliani cu ricotta, fistic și ciocolată, plăcintă cu măr, plăcintă cu dovleac, brânzoaice, apă, suc, cafea”, se mai arată în meniu.

Vor fi oferite 60 de medalii în cadrul evenimentului „Seara Valorilor”

Municipalitatea ieșeană a mai achiziționat, tot prin cumpărare directă, și 60 de medalii policrome cu panglică tricoloră. Acestea vor fi realizate de firma Elco Service SRL, administrată de Pavel Bazon, pentru suma de 900 de lei, fără TVA. Societatea a realizat și anul trecut, tot pentru evenimentul „Seara Valorilor”, mapele personalizate și plachetele de metal.

Amintim că anul trecut, în cadrul evenimentului, au fost oferite 10 premii personalităților marcante.

Primăria Municipiului Iași cheltuie peste 22.000 de lei pentru „Seara Valorilor” 2024, un moment tradițional al Sărbătorilor Iașului, care va reuni personalități marcante atât din mediul local, cât și național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`