Prima pagină » Local » Primăria Municipiului Iași cheltuie peste 1.000.000 de lei pentru execuția racordului termic de la Școala „Gheorghe Ghibănescu”! Contractul a fost semnat
Primăria Municipiului Iași cheltuie peste 1.000.000 de lei pentru execuția racordului termic de la Școala „Gheorghe Ghibănescu”! Contractul a fost semnat

Primăria Municipiului Iași cheltuie peste 1.000.000 de lei pentru execuția racordului termic de la Școala „Gheorghe Ghibănescu”! Contractul a fost semnat

31 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria Municipiului Iași cheltuie peste 1.000.000 de lei pentru lucrările privind execuția racordului termic din rețeaua de transport și amplasare modul termic la Școala „Gheorghe Ghibănescu” din Iași

Pe data de 26 iulie 2024, administrația publică locală a atribuit contractul în valoare de 899.761 de lei, fără TVA, adică 1.070.715,59 lei, cu TVA inclus, prin încredințare directă, firmei SC Instal Construct SRL, administrată de Gigel Bejenariu.

Primăria Municipiului Iași cheltuie peste 1.000.000 de lei pentru execuția racordului termic de la Școala „Gheorghe Ghibănescu”

Contractul are ca obiectiv „Execuție racord termic din rețeaua de transport și amplasare modul termic la Școala Gheorghe Ghibănescu Iași” și a fost semnat cu firma controlată de Gigel Bejenariu, SC Instal Construct SRL. Proiectul are ca obiectiv creșterea siguranței în asigurarea energiei termice pentru încălzire și apă caldă.

„Sursa actuală de producere energie termică secundară pentru apă caldă de consum este asigurată prin intermediu unui boiler electric, care deservește 6 lavoare copii și 2 lavoare profesori, precum și 2 dușuri. Implementarea investiției are următoarele obiective principale: creșterea numărului de consumatori racordați la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică prin asigurarea unor tehnologii de ultimă generație competitive cu sursele individuale de căldură – module termice compacte și automatizate. Creșterea eficienței energetice ale rețelelor de termoficare existente prin creșterea debitelor vehiculate în acestea dat fiind creșterea cerințelor de consum prin racordarea de noi consumatori. Reducerea costurilor de producere a energiei termice, ca urmare a creșterii producerii în cogenerare. Creșterea veniturilor operatorului SACET ca urmare a creșterii cantității de energie electrică vândută. Pentru creșterea siguranței în asigurarea energiei termice pentru încălzire și apă caldă de consum, s-a adoptat o soluție de alimentare cu agent termic prin racordarea la sistemul centralizat de termoficare al Municipiului Iași prin intermediul unui modul termic, amplasat în interiorul clădirii, într-un spațiu tehnic adecvat pentru acesta”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Municipalitatea ieșeană a încheiat și un contract pentru consolidarea căminelor de locuit din oraș

Recent, Primăria Iași a încheiat și un contract privind serviciile de proiectare pentru consolidarea căminelor de locuit situate pe strada Decebal, numărul 1 și strada Bularga, numărul 14A. Valoarea acestuia este de 252.000 de lei, fără TVA, iar firma care va realiza proiectul este Rapid Proiect Level SRL, administrată de Mihai Buza.

„Conform expertizei tehnice realizate în anul 2021, respectiv anul 2022 imobilele au fost încadrate în clasa de risc seismic Rs III, din care fac parte clădirile susceptibile de avariere moderată la acțiunea cutremurului de proiectare, corespunzător stării limite ultime, care nu afectează semnificativ siguranța utilizatorilor și se impun măsuri de intervenție, respectiv consolidare pentru a încadra imobilul la clasa de risc seismic Rs IV, din care fac parte clădirile la care răspunsul seismic așteptat sub efectul cutremurului de proiectare, corespunzător stării limite ultime, este similar celui așteptat pentru construcțiile proiectate pe baza documentelor normative de proiectare în vigoare”, se arată în caietul de sarcini publicat.

Primăria Municipiului Iași cheltuie peste 1.000.000 de lei pentru lucrările privind execuția racordului termic din rețeaua de transport și amplasare modul termic la Școala „Gheorghe Ghibănescu”. O firmă din Iași a primit contractul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *