Prima pagină » Local » Primăria Municipiului Iași are grijă de copiii care încep școala! Ateneul Național le oferă un moment de distracție în Parcul Expoziției

Primăria Municipiului Iași are grijă de copiii care încep școala! Ateneul Național le oferă un moment de distracție în Parcul Expoziției

16 aug. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Pentru că se apropie toamna, Primăria Municipiului Iași are grijă de copiii care încep un nou an școlar și care provin din medii defavorizate. Pe data de 3 septembrie 2022, copiii care vor veni în parcul Expoziției vor primi câte un ghiozdan și se vor bucura de un spectacol al Ateneului Național Iași

Evenimentul „Copii de nota 10” este organizat și în acest an. Primăria Municipiului Iași are grijă de copiii care vor începe curând anul școlar și care nu și-ar putea permite un set nou de rechizite școlare. Ateneul Național Iași oferă copiilor o surpriză plăcută, un spectacol de teatru în aer liber, chiar în Parcul Expoziției.

Primăria Municipiului Iași are grijă de copiii care încep în curând anul școlar

Elevii din clasele 0-VIII care fac parte din familiile defavorizate și au domiciliul în municipiul Iași vor primi de la municipalitate un set complet de rechizite pentru noul an școlar, în cadrul acțiunii „Copii de nota 10”.

Aceștia vor fi așteptați sâmbătă, 3 septembrie 2022, în Parcul Expoziției, cu surprize dulci și ghiozdane colorate, pline cu toate materialele necesare.

„Cu ocazia începerii noului an școlar, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi, va organiza din nou acţiunea cultural-caritabilă „Copii de nota 10” pentru copiii din clasele 0-VIII, cu domiciliul în Municipiul Iaşi, ce provin din familii defavorizate, aflate în situaţii de risc prevăzute în Anexa nr. 1 a Hotărârii Consiliului Local nr. 242 / 2011 privind reglementarea acordării ajutoarelor de urgenţă. Acțiunea va avea loc sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 11:00, în Parcul Expoziţiei. Astfel, aproximativ 500 de copii vor primi ajutoare în pachete cu produse, în valoare de câte 160 de lei, costul tuturor pachetelor fiind de 80.000 de lei”, transmit reprezentanții municipalității ieșene.

Acțiune cultural-caritabilă pentru „Copii de nota 10”

Pe lângă acțiunea caritabilă în cadrul căreia fiecare copil va primi un rucsac cu o carte și rechizite şcolare, precum penar, stilou, pixuri, creioane, stilou, set de pensule, bloc desen, caiete dictando și de matematică, foarfecă, rezerve cerneală și altele. Copiii vor fi invitați să vizioneze un scurt moment artistic ce va fi asigurat de actorii de la Ateneul Național Iași și vor fi surprinși cu surprize dulci.

Acțiunea „Copii de nota 10” se află la cea de-a 11-a ediție și are sprijinul Primăriei Iași, Direcției de Asistență Socială Iași și Ateneului Național Iași. În acest an, copiii sunt așteptați, pe data de 3 septembrie 2022, cu ghiozdane pline cu rechizite în valoare de aproximativ 160 de lei și dulciuri pentru fiecare.

După doi ani de restricții pandemice, acțiunea se va ține fără măști și fără o programare foarte strictă, față de ultimii doi ani.

Și în acest an Primăria Municipiului Iași are grijă de copiii care vor începe un nou an școlar și care nu și-ar permite achiziționarea unui set complet de rechizite noi. Copiii țintă sunt cei din ciclurile de învățământ 0-VIII care au domiciliul în municipiul Iași. La eveniment va participa și primarul Iașului, Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *