Prima pagină » Local » Primăria Municipiului Iași a primit 43 de milioane de lei din Proiectul „Anghel Saligny”

Primăria Municipiului Iași a primit 43 de milioane de lei din Proiectul „Anghel Saligny”

13 aug. 2022, 02:00, 1 ,
Andreea Andrei, în Local

Pentru județul Iași s-au alocat fonduri în valoare de peste 1.5 miliarde de lei din cadrul Proiectului „Anghel Saligny”. Primăria Municipiului Iași a primit 43 de milioane de lei pentru două mari proiecte ce țin de infrastructura rutieră a orașului Iași

Primăria Municipiului Iași a primit 43 de milioane de lei pe care îi va aloca pentru două proiecte majore din domeniul infrastructurii rutiere. Reparațiile capitale de la Pasajul superior Socola vor începe în curând și proiectul în sine va primi bugetul de 37.314.336,27 de lei din Proiectul „Anghel Saligny”. Încă 5.685.663,73 de lei vor fi direcționați către proiectul de modernizare străzi în municipiul Iași – strada Aurel Vlaicu, tronson cuprins între intersecția cu strada Ion Creangă până la limita cu orașul Iași.

Primăria Municipiului Iași a primit 43 de milioane de lei pentru două proiecte de anvergură

Cele două proiecte de modernizare au fost votate în plenul Consiliului Local Iași, în data de 25 octombrie 2021, precum și depunerea lor pentru finanțarea prin Proiectul „Anghel Saligny”.

„Iată că, în ciuda criticilor gratuite lansate la inițierea acestei linii de finanțare, Programul «Anghel Saligny» vine cu alocări financiare substanțiale pentru proiecte foarte importante pentru comunitățile din întreaga țară. În ceea ce privește orașul nostru, cele două proiecte vin să răspundă nevoilor și așteptărilor a zeci de mii de ieșeni care locuiesc sau muncesc în zonele Bucium și Dancu. Dacă lucrările la strada Aurel Vlaicu sunt în curs de finalizare, licitația pentru modernizarea Pasajului Socola va fi lansată în curând”, transmite edilul Iașului, Mihai Chirica.

Investiția totală pentru pasajul suprateran Socola a fost estimată la 38.012.156,12 lei. Lucrările de modernizare vor dura aproximativ 18 luni și vor include extinderea benzilor de mers, creșterea gabaritului și a clasei de încărcare, precum și reabilitarea propriu-zisă a părții carosabile.

Strada Aurel Vlaicu va fi reabilitată în întregime

Cu toate că reabilitarea străzii și a liniei de tramvai spre Dancu se apropie de final, Primăria Municipiului Iași intenționează să reabiliteze în întregime strada Aurel Vlaicu, până la limita de intrare în Unitatea Administrativ-Teritorială Iași.

„Modernizarea străzii Aurel Vlaicu se derulează în două etape: tronsonul I, cu linie de tramvai, cu o lungime de 2.367 de metri și o lățime între 11,6 și 14 metri, respectiv tronsonul II, fără linie de tramvai, cu o lungime de 538 de metri și o lățime între 9 și 11 metri, pe care este amplasat și podul Aurel Vlaicu, obiectiv demolat și reconstruit în cadrul aceluiași contract.

Investiția vine în completarea lucrărilor incluse în proiectul cu finanțare europeană «Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași–Dancu», deja finalizat, care are o valoare totală de 104.022.631,88 de lei și include modernizarea a 2.460 de metri de cale dublă de rulare între intersecția străzilor Vasile Lupu și Aurel Vlaicu și limita intravilanului Municipiului Iași, construirea a opt stații de transport public, reabilitarea podului Ciurchi II, reabilitarea trotuarelor și a spațiilor verzi, precum și achiziționarea a patru tramvaie ultramoderne Bozankaya”, completează Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Primăria Municipiului Iași a primit 43 de milioane de lei pe care îi va aloca pentru două proiecte majore din domeniul infrastructurii rutiere ce vor ajuta pe termen lung la o mobilitate crescută în zonele limitrofe ale orașului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *