Prima pagină » Economic Local » Primăria Moșna asfaltează drumurile din comună! Investiția este de aproape 1 milion de euro
Primăria Moșna asfaltează drumurile din comună! Investiția este de aproape 1 milion de euro

Primăria Moșna asfaltează drumurile din comună! Investiția este de aproape 1 milion de euro

18 aug. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Primăria Moșna asfaltează drumurile din comună. Procedura este programată la începutul lunii viitoare. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Drumurile au fost vizibil afectate de ploile din ultima perioadă. Lucrarea trebuie executată într-un an

Primăria Moșna asfaltează drumurile din comună. Pe data de 03.09.2020 este programată o licitație pentru realizarea lucrărilor. Prevederea bugetară a procedurii este de 4.545.406 lei, fără TVA, aproximativ 1 milion de euro. Lucrările trebuie executate în maximum 12 luni.

„În vederea reducerii riscului de nerealizare a contractului, în vederea conformării cu legislația românească în vigoare privind calitatea în construcții, precum și a încadrării în termenele stabilite este absolut necesar ca ofertantul să aibă experiență în întocmirea de proiecte tehnice, detalii de execuție și execuția de lucrări pentru obiective asemănătoare. În acest sens, ofertantul va trebui să dispună de personal cu suficientă calificare și experiență care să poată asigura întocmirea proiectului tehnic în conformitate cu prevederile contractuale”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Moșna asfaltează drumurile din comună pe o lungime de 3,6 kilometri

Conform contractului, tronsonul vizat are o lungime de 3,6 kilometri.

„Ploile din ultima perioadă au colmatat șanțurile existente, ceea ce a făcut ca scurgerea apelor să se facă pe suprafața carosabilă, ducând astfel la apariția de gropi. În prezent, din cauza spălării părții carosabile nu mai sunt asigurate condițiile normate necesare desfășurării traficului rutier, ceea ce are un efect defavorabil asupra condițiilor de circulație, prin apariția gropilor și burdușirilor în zone adiacente platformei de drum. Podețele de evacuare a apei colectate de șanțurile laterale drumului lipsesc, iar în zonele de intersecție cu drumurile laterale nu există podețe laterale care să asigure continuitatea scurgerii apelor”, se arată în documentația tehnică.

În orașul Târgu Frumos se investește în modernizarea trotuarelor

Recent, Primăria Târgu Frumos a finalizat o licitație pentru modernizarea unui trotuar. Este vizat tronsonul str. Petru Rareș – str. Cuza Vodă – str. Ștefan cel Mare. Contractul de 30.000 euro a fost încheiat cu Livasnec Construct SRL, din Târgu Frumos. Societatea este deținută de Neculai Cătălin Livadariu. Cifra de afaceri a firmei este de 1,4 milioane lei, profit de 149.329 lei, cu 38 angajați.

„Din punct de vedere al stării tehnice, trotuarul de pe strada Petru Rareș (Policlinica – pod pârâu Adâncata) se află într-o stare avansată de degradare, neasigurând condiții optime pentru circulația pietonală, în condiții de siguranță și confort. În celelalte două zone se propune realizarea de trotuare întrucât circulația pietonală se desfășoară pe carosabil (…) Se va evita lăsarea săpăturilor deschise nesemnalizate și nesupravegheate sau a diverselor materiale nesemnalizate corespunzător, pentru prevenirea oricăror accidente de circulație sau de muncă”, se arată în obiectivul procedurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *