Prima pagină » Local » Primăria Miroslava modernizează drumurile din localitate! Investiția este de 4 milioane de euro
Primăria Miroslava modernizează drumurile din localitate! Investiția este de 4 milioane de euro

Primăria Miroslava modernizează drumurile din localitate! Investiția este de 4 milioane de euro

02 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Mai multe artere din comuna Miroslava, județul Iași, vor fi reabilitate. Autoritatea contractantă va organiza licitația pentru execuția lucrărilor la mijlocul lunii martie 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare al ofertelor

Primăria comunei Miroslava anunță noi investiții în infrastructura din localitate. Pe data de 18 martie 2022 este programată licitația pentru execuția lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 21.253.742 de lei fără TVA, aproape 4 milioane de euro. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

”Necesitatea și oportunitatea investiției rezultă din nevoia de a moderniza aceste străzi, care în prezent sunt învechite și într-o stare deteriorată, degradate atât fizic, cât și greu practicabile. Oportunitatea acestei investiții rezultă și din faptul că agresivitatea noilor vehicule asupra complexului rutier existent, la care participă și fenomenele naturale importante, pentru străzi și anume: îngheț-dezgheț, staționarea apelor pluviale pe partea carosabilă, deoarece nu este asigurată panta transversală, determină o degradare permanentă a complexului rutier”, se arată în caietul de sarcini.

Comuna Miroslava a ajuns în atenția executorilor judecătorești, care vor să valorifice mai multe proprietăți.

Primăria Miroslava modernizează drumurile pe o lungime de 10 kilometri

Conform proiectului, autoritatea locală are în plan să modernizeze 24 de străzi din satele Valea Ursului, Valea Adâncă, Miroslava, Ciurbești și Uricani. Lungimea totală a arterelor este de 10.642 de metri.

”Execuția lucrărilor în zona stâlpilor de electricitate se va realiza în conformitate cu prevederile din avizul obținut. În cazul în care pe perioada de execuție a lucrărilor se identifică alte rețele existente decât cele identificate, se va opri execuția lucrărilor și se va anunța beneficiarul lucrării pentru identificarea rețelelor, anunțarea administratorilor acestora, precum și luarea măsurilor care se impun de către factorii implicați în derularea investiției. Prin întreținerea infrastructurii se facilitează accesul la principalele obiective sociale și economice ale comunei, facilitează creșterea numărului de obiective culturale și de patrimoniu ale comunei”, se arată în documentația procedurii.

Primăria Miroslava a organizat o licitație și pentru achiziția unui utilaj de deszăpezire.

În localitate, iluminatul public va fi modernizat de o societate din București

Nu în ultimul rând, Primăria Miroslava modernizează iluminatul public din localitate, cu finanțare asigurată prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Conform proiectului, vor fi montate 354 de aparate de iluminat cu LED pe stâlpii din satele Brătuleni, Proselnici, Ciurbești, Valea Adâncă, Miroslava, Valea Ursului și Horpaz. Aparatele vor avea o garanție de minimum 5 ani și o durată de funcționare de 100.000 de ore. Aparatele de iluminat cu LED vor avea puterea de 69W, 45W, 30W, 25W și 50W. Recent, licitația pentru realizarea lucrărilor a fost finalizată.

Astfel, a fost semnat contractul cu societatea Elbi Energy Projects SRL din București, care a depus o ofertă financiară de 861.191 de lei fără TVA, aproape 170.000 de euro. Societatea este controlată de Gabriel Lolea. În 2020, singurul an activ pentru societate, a fost înregistrată o cifră de afaceri de 42,5 milioane de lei, aproape 8 milioane de euro, profit de 5,8 milioane de euro, cu un număr de 24 de angajați. Primăria Miroslava modernizează drumurile din localitate doar după ce vor fi analizate ofertele constructorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *