Prima pagină » Local » Primăria Miroslava amenajează două sensuri giratorii în comună! Costurile sunt de 370.000 de euro
Primăria Miroslava amenajează două sensuri giratorii în comună! Costurile sunt de 370.000 de euro

Primăria Miroslava amenajează două sensuri giratorii în comună! Costurile sunt de 370.000 de euro

31 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Două sensuri giratorii vor fi amenajate în comuna Miroslava, județul Iași, fiind vizate satele Valea Adâncă și Vorovești. Licitația pentru execuția lucrărilor va fi organizată la finalul lunii aprilie 2022. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Primăria comunei Miroslava, județul Iași, anunță noi achiziții. Astfel, pe data de 20.04.2022, autoritatea contractantă organizează o licitație pentru amenajarea unui număr de 2 sensuri giratorii care să contribuie la fluidizarea traficului din localitate. Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.827.252 lei fără TVA, aproape 370.000 de euro.

”Necesitatea și oportunitatea investiției rezultă din nevoia de fluidizare a traficului, facilitarea accesului la proprietăți, crearea condițiilor de acces a mijloacelor de transport în comun din Municipiul Iași prin crearea posibilității de întoarcere a autobuzelor, precum și creșterea gradului de confort pietonal. De asemenea, prin realizarea infrastructurii se facilitează accesul la principalele obiective sociale și economice ale comunei, facilitează creșterea numărului de obiective culturale și de patrimoniu ale comunei, creșterea numărului de locuitori ai comunei”, se arată în caietul de sarcini.

Comuna Miroslava a ajuns în atenția executorilor judecătorești care vor să valorifice mai multe proprietăți.

Primăria Miroslava amenajează două sensuri giratorii în Valea Adâncă și Vorovești

Primăria a hotărât ca sensurile giratorii să fie înființate în satul Valea Adâncă-intersecția Străzilor Livezilor, Bazei, Principală, Costea Vodă, Cornești și în satul Vorovești-intersecția Străzilor Prof. Dumitru Pricop, Principală, Militari și Ion Neculce. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii.

”lnvestiția va genera o serie de efecte pe termen lung: reducerea discrepanței între zonele rurale și orașe, crearea de noi locuri de muncă, creșterea capacității administrației publice locale de a identifica și implementa soluții pentru rezolvarea problemelor legate de dezvoltarea economică a zonei, îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii din arealul vizat prin reducerea discrepanței generate de lipsa accesului la principalele obiective sociale, culturale și administrative, creșterea gradului de confort și civilizație, creșterea gradului de frecventare a cursurilor școlare, îmbunătățirea stării de sănătate și reducerea numărului de îmbolnăviri datorită accesului la serviciile oferite de unitățile de sănătate publică, creșterea pieței agricole prin oportunitatea de desfacere a produselor și în celelalte zone”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Miroslava a organizat o licitație și pentru achiziția unui utilaj de deszăpezire.

Iluminatul public din Miroslava va fi modernizat

Nu în ultimul rând, Primăria Miroslava modernizează iluminatul public din localitate cu finanțare asigurată prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Conform proiectului, vor fi montate 354 de aparate de iluminat cu LED pe stâlpii din satele Brătuleni, Proselnici, Ciurbești, Valea Adâncă, Miroslava, Valea Ursului și Horpaz. Aparatele vor avea o garanție de minimum 5 ani și o durată de funcționare de 100.000 de ore. Aparatele de iluminat cu LED vor avea puterea de 69W, 45W, 30W, 25W și 50W. Recent, licitația pentru realizarea lucrărilor a fost finalizată.

Astfel, a fost semnat contractul cu societatea Elbi Energy Projects SRL, din București, care a depus o ofertă financiară de 861.191 lei fără TVA, aproape 170.000 de euro. Primăria Miroslava amenajează două sensuri giratorii, în funcție de ofertele depuse în cadrul licitației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`