Prima pagină » Economic Local » Primăria Mironeasa cumpără un utilaj după ce a cheltuit banii pe închirieri! Investiția este de 100.000 de euro
Primăria Mironeasa cumpără un utilaj după ce a cheltuit banii pe închirieri! Investiția este de 100.000 de euro

Primăria Mironeasa cumpără un utilaj după ce a cheltuit banii pe închirieri! Investiția este de 100.000 de euro

17 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Cu bani de la FEADR, comuna Mironeasa va beneficia de un utilaj modern. Buldoexcavatorul va fi folosit atât pentru activități pe timp de vară, cât și de iarnă. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai scăzut

Administrația din comuna Mironeasa, județul Iași, va beneficia de noi dotări. Pe data de 28.12.2020 este programată o licitație pentru furnizarea unui utilaj multifuncțional. Este vorba despre un buldozer versatil, care poate fi folosit pe timp de vară sau iarnă. Conducerea primăriei Mironeasa desfășura astfel de activități prin intermediul utilajelor închiriate. Valoarea estimată a procedurii este de 499.823 lei, fără TVA, aproximativ 100.000 de euro.

„Comuna Mironeasa are în administrare o rețea de drumuri comunale și sătești ce au un nivel mediu de modernizare, ceea ce reprezintă o piedică în calea modernizării funcționării normale și stimulării activității economice, în special în ceea ce privește sectoarele direct legate de infrastructura rutieră, precum turismul. Această investiție este oportună dacă luăm în considerare faptul că, în prezent, la nivelul comunei, pentru buna desfășurare a activităților serviciului de deszăpezire și spații verzi, se închiriază utilaje de la diverse societăți. Deținerea în proprietate a utilajului va permite utilizarea acestuia imediat în caz de nevoie, eliminându-se timpii de așteptare până la sosirea utilajelor închiriate”, se arată în obiectivul licitației.

Primăria Mironeasa a impus o serie de condiții participanților la licitație

Conform caietului de sarcini, utilajul trebuie să fie dotat cu două cupe excavare, cupă trapezoidală, lamă de zăpadă, tocător vegetație, cupă taluz cu înclinare hidraulică, cuptor rapid braț excavare. Banii pentru utilaj sunt asigurați de Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

„Ofertanții vor prezenta în cadrul propunerii tehnice dovada personalului autorizat și a echipamentelor necesare în etapa de garanție și vor prezenta modul de lucru în etapa de garanție precum și termenele oferite. Perioada maximă în care ofertanții se vor prezenta pentru constatarea inițială este de două zile lucrătoare de la notificarea autorității. Ofertanții vor prezenta în cadrul propunerii tehnice un document din partea producătorului prin care să se dovedească îndeplinirea tuturor caracteristicilor tehnice din cadrul ofertei”, se arată în documentația procedurii.

Primăria orașului Târgu Frumos încearcă să se modernizeze

Noi achiziții au fost demarate și la Primăria Orașului Târgu Frumos, din județul Iași. Recent, a fost lansată procedura pentru furnizarea unei mașini de măturat și aspirat stradal, dotat cu accesorii pentru activitățile de deszăpezire. Valoarea estimată a procedurii este de 294.117 lei, fără TVA, aproximativ 60.000 euro. În cadrul procedurii a fost depusă o singură ofertă din partea societății Grădinariu Trucks Solutions SRL, din București. Noul utilaj trebuie să aibă capacitate cilindrică de minimum 1.000 cmc, normă de poluare UE, capacitate de rezervor 40 litri, motor Diesel, tracțiune 4×4, sistem de frânare hidraulic, sistem de aspirații, lamă pentru zăpadă etc. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 octombrie 2024
11 octombrie 2024