Prima pagină » Local » Primăria Lețcani va achiziționa 5 autoturisme electrice în valoare totală de peste 500.000 de lei

Primăria Lețcani va achiziționa 5 autoturisme electrice în valoare totală de peste 500.000 de lei

24 iul. 2024, 11:08,
BZI.ro, în Local

Primăria Lețcani a publict pe platforma electronică de licitații o ofertă de achiziționare a 5 autoturisme electrice în valoare totală de peste 500.000 de lei fără TVA.

Realizarea achiziţiilor va conduce la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră 111 transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic.

Primăria Lețcani va achiziționa 5 autoturisme electrice în valoare totală de peste 500.000 de lei

Obiectul contractului de furnizare de 5 autoturisme noi, pur electrice, la Primăria Lețcani, prin intermediul ,,Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu eject de serii în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi ejiciente din punct de vedere energetic, 2020-2024″ denumit generic RABLA PLUS

” În prezent, comuna Leţcani, situată în județul Iași, se confruntă cu o insuficiență a mijloacelor de transport necesare pentru a răspunde în mod eficient cerințelor operative ale instituției. Această problemă afectează capacitatea autorităților de a gestiona solicitările de deplasare cu costuri minime și într-un mod operativ.” se arată în caietul de sarcini întocmit de primăria Lețcani.

Conform prevederilor Art. 5, alin (9/3) din Ordonanța Guvernului nr. 80/2001, care reglementează normativele de cheltuieli pentru autoritățile și instituțiile publice, autoritățile pot achiziționa autoturisme cu un preț maxim de 35.000 euro, inclusiv TVA. Aceste achiziții trebuie să se încadreze în cadrul Programului pentru Reducerea Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră 111, care promovează vehiculele de transport nepoluante și eficiente energetic, finanțat din Fondul pentru Mediu.

Programul este reglementat de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru Mediu, aprobată cu modificări prin Legea nr. 105/2006, cu modificările și completările ulterioare. Acest program vizează achiziția de vehicule care contribuie la reducerea impactului ecologic și la îmbunătățirea eficienței energetice a transporturilor publice.

Care sunt cerințele minime pe care trebuie să le îndeplinească ofertanții

În caietul de sarcini se arată care sunt cerințele minime pe care trebuie să le îndeplinească ofertanții. Cele 5 autoturisme electrice care vor fi cumpărate de primăria Lețcani vor trebui să fie noi, să aibă kmaxim 50 de kilometri înregistrați la bord, să fie de tip hatchback.

O altă cerință este cea în care mașinile să fie deja dotate cu trusa medicală, 2 triunghiuri reflectorizante, extinctor. Anul de fabricaţie nu poate fi mai mic de 2023, să aibă o autonomie medie pentru oraș de 300 km, respectiv 220 kilometri combinat.

  • Airbag-uri frontale și laterale (cap și torace) pentru șofer și pasager față
  • Airbag-uri laterale tip cortină pentru pasagerii din spate
  • A.B.S.
  • E.S.P. (sistem de stabilitate electronică a autovehiculului)
  • Asistență menținere bandă
  • Sistem de frânare de urgență automat
  • Senzori acustici parcare față și spate
  • Sistem de asistență video la parcarea cu spatele
  • Oglinzi retrovizoare exterioare reglabile electric
  • Lunetă spate încălzită + ștergător
  • Faruri de zi LED
  • Computer de bord
  • Jante din oțel 15″
  • Kit de reparație

Furnizorul are obligația de a efectua livrarea în termen de maxim 90 zile de la parcurgerea tuturor etapelor, de către Achizitor, prevăzute în Ghidul de finanțare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024. Cele 5 autoturisme electrice pe care le va achiziționa Primăria Lețcani pentru suma de 504.201 de lei, fără TVA, trebuie să fie albastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
24 iulie 2024
24 iulie 2024