Prima pagină » Titlurile zilei » Primăria Iași vrea să scape de dezastrul rutier de pe Șoseaua Păcurari! Găselnița prin care traficul ar urma să fie fluidizat în cel mai fierbinte punct de la intersecția cu Moara de Foc- GALERIE FOTO

Primăria Iași vrea să scape de dezastrul rutier de pe Șoseaua Păcurari! Găselnița prin care traficul ar urma să fie fluidizat în cel mai fierbinte punct de la intersecția cu Moara de Foc- GALERIE FOTO

19 nov. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Modificare importantă de trafic făcută de Primăria Iași pe Șoseaua Păcurari, una dintre cele mai aglomerate artere din municipiu. Vizată este intersecția de la Moara de Foc, zonă unde vor fi operate o serie de modificări. În plus, au fost avizate și alte modificări în traficul din municipiul Iași, propunerile fiind discutate de Comisia de Circulație de la Primărie și avizate de Poliția Rutieră

O nouă serie de modificări în traficul rutier din municipiul Iași vor intra în vigoare în perioada următoare. Municipalitatea a decis să impună mai multe măsuri pentru fluidizarea traficului rutier din unele cartiere ale orașului, decizii care au fost analizate în Comisia de Circulație și care au primit girul Poliției Rutiere. O astfel de decizie ține și de zona șoselei Păcurari, una dintre cele mai aglomerate artere din municipiul Iași. Decizia autorităților vizează eliberarea unei benzi pe sensul spre Moara de Foc, pentru ca traficul rutier să nu mai fie blocat de autoturismele parcate în zonă. Măsura ar urma să intre în vigoare în perioada următoare.

Decizie luată de Primăria Iași pentru traficul rutier din Păcurari

Primăria a decis să monteze un indicator „Oprirea interzisă” în zona Oficiului Poștal, nr.13, de pe Șoseaua Păcurari. Din cauza traficului rutier aglomerat din zona respectivă, Comisia de Circulație a decis ca în dreptul oficiului poștal să nu se mai parcheze, pentru ca banda de viraj la dreapta spre strada Canta să fie liberă. Prima bandă din Șoseaua Păcurari este deja ocupată de mașini parcate. Culmea, și cea de-a doua bandă este uneori blocată de șoferi care preferă să staționeze în zona Oficiului Poștal, ceea ce face ca traficul rutier să fie și mai aglomerat.

„S-a decis montarea unui indicator cu «Oprirea interzisă» în dreptul oficiului poștal, pe un perimetru de 6 autoturisme lungime, indicator ce va apărea înaintea intersecției cu strada Canta pentru eliberarea unei bande de viraj la dreapta din Păcurari spre zona Canta”, au arătat reprezentanții Primăriei Iași.

Schimbări de trafic rutier în cartierul Păcurari din Iași

Primăria Iași a luat în calcul și alte modificări în traficul din municipiu. O parte a acestor decizii țin de cartierul Păcurari. De exemplu, în calcul intră și montarea unui indicator „Oprirea Interzisă” pe strada Petru Poni, pe tronsonul cuprins între Toma Cozma și strada Neculau. Printre măsurile impuse de Comisia de Circulație se mai află și refacerea semnalizării rutiere verticale și orizontale pe Șoseaua Păcurari, între Esplanada Mimoza și Kaufland. Pe Aleea Păcurari va fi instituit sens unic, pe tronsonul cuprins între Aleea Cimitirul Evreiesc până la intersecția cu strada Cazărmilor, pe sensul de mers spre Piața Păcurari.

Viteză limitată în Grădina Botanică din Iași

Comisia a decis ca autoritatea locală să monteze și să limiteze la 30 de kilometri pe oră viteza autoturismelor care intră în Grădina Botanică. În urmă cu câteva săptămâni, Primăria Iași a luat în calcul inclusiv interzicerea totală a accesului autoturismelor în Grădina Botanică din municipiu. Grădina Botanică se află în proprietatea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Universitatea a intrat, recent, și în proprietatea șoselei Munteni, drumul de acces din Grădina Botanică. Și ieșenii care au locuințe în zona Grădinii Botanice au cerut montarea unor bariere prin care accesul auto, cu excepția riveranilor, să fie blocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *