Prima pagină » Local » Primăria Iași vrea să evite îmbulzeala de Paște, din piețe! Nici un cuvânt despre dezastrul de la EcoPiața SA
Primăria Iași vrea să evite îmbulzeala de Paște, din piețe! Nici un cuvânt despre dezastrul de la EcoPiața SA

Primăria Iași vrea să evite îmbulzeala de Paște, din piețe! Nici un cuvânt despre dezastrul de la EcoPiața SA

19 apr. 2022, 02:00, 5 ,
Vlad Rotaru în Local

Primăria Iași vrea să evite îmbulzeala de Paște în piețele din oraș. Conducerea municipalității a anunțat că au fost dispuse măsuri suplimentare de protecție, pentru ca ieșenii să poată face cumpărături în liniște. Autoritatea locală nu a luat încă măsuri pentru remedirerea situației de la EcoPiața SA Iași, una dintre cele mai slabe direcții din subordine

Primăria Iași a dispus măsuri de protecție în piețe din municipiu, în perioada în care se înregistrează un număr mai mare de ieșeni care caută produse pentru sărbătorile Pascale. În toate zonele administrate de societatea EcoPiața SA vor fi luate măsuri pentru ca ieșenii să evite îmbulzeala, iar spațiile să fie igienizate constant. Totuși, conducerea primăriei nu a anunțat încă măsuri legate de activitatea societății EcoPiața SA, în ciuda scandalurilor din ultima perioadă.

Măsuri suplimentare luate de Primăria Iași, în piețe

Primarul Mihai Chirica a precizat că au fost dispuse măsuri suplimentare în piețe, în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale.

”A fost făcută o igenizare completă a piețelor în perioada de sfârșit de săptămână. Pentru ultimele zile din această săptămână, în care se pot face cumpărături, vom institui echipaje permanente de Poliție, suplimentar față de ceea ce se întâmplă în mod curent. Nu instituim măsuri de protecție cu obligativitatea purtării măștii, pentru că acest lucru a rămas la îndemâna fiecărui cetățean, ca o recomandare. Vom căuta să înăsprim controalele privind calitatea mărfurilor pe care le vom comercializa în piețe agroalimentare, alături de Direcția Sanitar-Veterinară și cu alte instituții”, a spus primarul Mihai Chirica.

Spații specializate pentru carnea de miel

Edilul Municipiului Iași a arătat și cum va fi comercializată carnea de miel în piețele administrate de societatea EcoPiața SA, în aceste zile.

”Colegii de la Piețe au început verificarea zonelor, astfel încât accesul să se facă fluent, fără a duce la îngrămădirea populației în zonele de tarabe. Pentru carnea de miel s-a discutat și avem spații specializate pentru sacrificarea acestora spre vânzare, lucru care s-a întâmplat și în anii precedenți. La Piața Chirilă am cerut măsuri suplimentare pentru supravegherea zonei și igienizarea trotuarelor de către administratorul acesteia. Vom interveni și cu alte măsuri, dacă va fi nevoie”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Situația din piețele Iașului este una extrem de proastă, investițiile fiind minime.

Salariu uriaș pentru directorul EcoPiața SA

În urmă cu câteva săptămâni, proiectul de buget al societății EcoPiața SA a fost amânat de plenul Consiliului Local, după ce unii aleși s-au arătat nemulțumiți de lipsa investițiilor din piețele orașului. Aleșii locali au cerut o reformă la societatea gestionată de Primăria Iași, care, însă, întârzie să apară. Cristinel Stărică, directorul EcoPiața SA, a avut grijă să-și crească salariul, în vreme ce investițiile lipsesc cu desăvârșire. Astfel, pentru anul 2022, Cristinel Stărică și-a stabilit un venit de 523.200 de lei(112.000 de euro). Practic, Stărică va încasa 43.600 de lei lunar(8.825 de euro). Suma este împărțită între indemnizația fixă și cea variabilă, conform proiectului de buget.

Primăria Iași continuă să nu vadă situația din piețele din oraș, în ciuda problemelor semnalate de către ieșeni.

Comentarii
  • Mergeți la tara sa vedeți comparația cu piețele din orașul Iasi. Exact la fel ! Aceleași piețe de pe vremea lui nea Nicu ! Țigani, afaceri nefiscalizate, lipsa parcări, mizerie si haos !

  • tudose mariana.

    d le primar unde parcam macar acum in zilele acestea cand venim la piata pentru cumparaturi urgente de sf pasti .pe varlam sta locala si nu ne lasa ne fugareste ca pe noi.unde sa mergem sa lasam masina si ei dau din umeri. avem poate bagaj unul sta 2 min alt client sta 5 minute altii in varsta abia mergem .doar venim la piata nu la distractie.ajutati ne d le primar.

  • Fortza Galati (matca)

    Pietar ….se cunoaste ca este in martan din sv sau bt …..afaceri nefiscalizate….da ce vrei sa fiu sclavul statului toata viata?ce imi ofera statul mie cand 60 de ani 10 milioane ?ma pis si pe tine si pe bani lor …mai mare are pensia unu care sa internat la socola de 3 4 ori …ia 20 de mil …bravo Romania !!!

  • mihai tinica

    var lasa cei de locala sa intrati si cu masina in piata dar nu sint de capu lor.si cred ca au si dreptate cand se blocheaza strada altii striga ca vor strada libera si tot asa de ani si ani si parcarea nu se mai face.da domn primare ?

  • Lehaie nesimtitul sa para ca ii pasa de ieseni. Cine verifica cati bani toaca acum chipurile cu dezinfectia? Nu a facut nimic pentru Iasi. Ba da , a scumpit ora de parcare si si-au marit salariile in Primarie. Rusine sa-i fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`