Prima pagină » Local » Primăria Iași va avea zeci de calculatoare noi! Investiția depășește suma de 500.000 de lei

Primăria Iași va avea zeci de calculatoare noi! Investiția depășește suma de 500.000 de lei

23 aug. 2024, 13:49, 3 ,
George Cristian în Local

Primăria Iași a lansat o licitație pentru achiziționarea a zeci de calculatoare noi. Investiția depășește suma de 500.000, se arată în caietul de sarcini publicat pe Sistemul Electronic de Licitații Publice (SEAP).

În total se vor cumpăra 140 de Sisteme ALL-IN-One și 4 sisteme Desktop. Din totalul de calculatoare, 70 vor ajunge la sediul Primăriei Iași, 70 la Direcția Economică și 4 vor ajunge la Serviciul GIS Cadastru.

Primăria Iași va avea zeci de calculatoare noi

Primăria Iași va avea 70 de calculatoare noi cu dotări minime. În caietul de sarcini, noile calculatoare trebuie să aibă câteva specificații tehnice minime. Pentru achiziționarea unui sistem de calcul All-in-One, oferta trebuie să includă doar echipamente OEM noi, nu asamblate din componente refurbished. Aceste sisteme trebuie să aibă un display de minimum 23.8 inch cu rezoluție de 1920×1080 și să integreze unitatea în carcasa display-ului, excluzând soluțiile VESA PC sau improvizate.

În ceea ce privește specificațiile tehnice, sistemul trebuie să fie echipat cu un procesor cu minimum 10 nuclee fizice și 12 nuclee logice, 8 GB de memorie RAM DDR4 cu un slot liber pentru upgrade, și un SSD M.2 NVME de 512 GB, cu opțiunea de a adăuga un HDD/SSD suplimentar.

Placa video, placa audio și placa de rețea trebuie să fie integrate, iar porturile USB trebuie să includă minim 4 porturi, dintre care 2 trebuie să fie USB 3.0 sau superior.

Sistemul trebuie să aibă și un port HDMI OUT, să vină cu mouse și tastatură de același brand și să fie livrat cu sistem de operare FreeDOS. Toate echipamentele trebuie să fie noi și să fie certificate conform standardelor ISO 9001. Oferta tehnică, care trebuie să fie prezentată în limba română sau tradusă autorizat, trebuie să includă o garanție de minim 3 ani și dovezi că produsele sunt în producție și furnizate pe canal oficial în România. Instituțiile care sunt în subordinea Consiliului Județean Iași se dotează cu diverse echipamente. De exemplu sunt 78 de școli care vor beneficia de noi laboratoare de informatică.

Calculatoare performante pentru Serviciul GIS Cadastru

Dacă performanțele sistemelor comandate pentru Primăria Iași și Direcția Economică sunt medii din punct de vedere al performanței, calculatoarele comandate pentru Serviciul GIS Cadastru trebuie să aibă performanțe net superioare.

Pentru achiziționarea unui sistem de calcul, echipamentele ofertate trebuie să fie de tip OEM, nu asamblate din componente refurbished sau vechi, și nu se acceptă soluții improvizate. Sistemul trebuie să includă un monitor de minimum 23.8 inch, cu timp de răspuns de maxim 5 ms și rezoluție minimă de 1920×1080, având porturi HDMI, DisplayPort și VGA.

Procesorul necesar trebuie să aibă minimum 8 nuclee fizice și 16 nuclee logice, să fie fabricat pe tehnologie de minimum 7nm, cu frecvență de bază de 3.8 GHz și frecvență de boost de 4.7 GHz, având L2 cache de 4 MB și L3 cache de 32 MB, cu un consum maxim de 105W. Placa de bază trebuie să fie compatibilă cu procesorul, să suporte PCIe Gen 4.0, să aibă minim 4 sloturi pentru memorie RAM și să permită instalarea a până la 128 GB RAM, să aibă 2 sloturi M.2 NVME, 4 porturi SATA și minim 4 porturi USB, dintre care 2 trebuie să fie USB 3.0 sau superior, precum și un port HDMI.

Sistemul de răcire trebuie să fie pe bază de lichid, cu ventilatoare de 120 mm și capabil să disipeze minim 180W de căldură, toate componentele de răcire fiind de același brand și preasamblate. Memoria RAM trebuie să fie de minimum 32 GB DDR4 cu frecvență de 3200 MHz. Stocarea trebuie să includă un SSD M.2 NVME de minim 512 GB cu NAND-uri 3D TLC și viteză de citire de 1800 MB/s și scriere de 1400 MB/s, plus un HDD de minim 1TB la 7200 rpm cu buffer de 64 MB.

Placa video trebuie să fie dedicată, montată pe slotul PCIe x16, cu minimum 12 GB memorie GDDR6X, Bus Width de 192 bit, tehnologie de fabricare de 5nm sau superioară, și suport pentru RayTracing. Trebuie să aibă minim 7680 nuclee, 240 TMUs, 80 ROPs, 240 Tensor Cores și 60 RayTracing Cores, fiind compatibilă cu DirectX 12 Ultimate, OpenGL 4.6, OpenCL 3.0 și Vulkan 1.3. Placa audio și placa de rețea trebuie să fie integrate, iar sursă trebuie să fie modulară, de minim 850W și certificată 80 PLUS GOLD sau superioară. Carcasa trebuie să fie de tip MiddleTower sau mai mare. Primăria Iași va avea calculatoare noi în valoare totală de 544.000 lei fără TVA. Firma care va câștiga licitația trebuie să livreze echipamentele în maxim 60 de zile.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`