Prima pagină » Local » Primăria Iași trimite 3 angajați în Houston, SUA! Deplasarea de 12.000 de euro pentru o misiune de afaceri, dezbătută într-o ședință CL – LIVE VIDEO
Primăria Iași trimite 3 angajați în Houston, SUA! Deplasarea de 12.000 de euro pentru o misiune de afaceri, dezbătută într-o ședință CL - LIVE VIDEO

Primăria Iași trimite 3 angajați în Houston, SUA! Deplasarea de 12.000 de euro pentru o misiune de afaceri, dezbătută într-o ședință CL – LIVE VIDEO

07 mart. 2022, 10:00,
Vlad Rotaru în Local

Primăria Iași va aloca 12.000 de euro pentru a trimite 3 angajați în Houston, SUA. Pe lângă deplasarea celor 3 angajați, Primăria va mai da circa 100.000 de euro și pentru finanțarea altor evenimente din municipiu. Costurile vor fi avizate de Consiliul Local.

Plenul Consiliului Local (CL) Iași se va reuni în cursul zilei de mâine, 8 Martie 2022, într-o nouă ședință extraordinară. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura două proiecte de hotărâre.

Un proiect este legat de nominalizarea reprezentanților CL în comisia de evaluare a probei de interviu, în calitate de membru și de supleant, la concursul pentru ocuparea posturilor de directori la școlile și liceele din Iași. Un alt proiect ține de aprobarea calendarului evenimentelor din perioada martie – aprilie 2022.

UPDATE: Ședința Consiliului Local Iași a început!

Angajați de la Primăria Iași vor pleca la Houston, SUA

Consilierii locali vor discuta un proiect privind calendarul de evenimente în perioada martie – aprilie 2022. În acest caz, municipalitatea va aloca 552.700 de lei (110.000 de euro). Printre evenimente se numără alocarea a 60.000 de lei (12.000 de euro) pentru deplasarea a 3 persoane din Primăria Iași la Houston, statul Texas, în Statele Unite ale Americii (SUA). În acest caz este vorba despre misiunea de afaceri și înfrățire, desfășurată în perioada martie – mai 2022.

„Este vorba despre invitarea a 3 persoane, în vederea actualizării acordului de înfrățire și identificarea de noi oportunități de colaborare. Relațiile cu orașul Houston, Texas, au fost demarate oficial în 2018, când o delegație a municipalității ieșene, condusă de primarul Mihai Chirica, a participat la misiunea de afaceri”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Primăria Iași vrea o colaborare cu orașul Houston

În proiectul de hotărâre se arată și în ce va consta colaborarea.

„În momentul respectiv au fost identificate mai multe domenii și oportunități de colaborare, nu doar în domeniul afacerilor, ci și al cercetării, sediul NASA fiind la Houston, al serviciilor medicale, universitar și cultural, în zonă existând o comunitate românească semnificativă. În 2019 și 2020 au fost continuate demersurile de strângere a relațiilor între cele două orașe. La începutul lunii februarie, cu ocazia vizitei ambasadorului României în Statele Unite ale Americii la Houston, a fost reiterată reluarea și impulsionarea relațiilor între cele două orașe”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Și CJ Iași, pe vremea lui Maricel Popa, a încercat să trimită 3 angajate fidele fostului președinte al instituției în SUA.

Comisii pentru evaluarea noilor directori de școli

Consilierii locali vor mai dezbate un proiect privind comisia care va evalua candidații la funcțiile de director și director adjunct de la unitățile de învățământ preuniversitar din oraș. În calcul intră 26 de instituții de învățământ din municipiul Iași, conform proiectului de hotărâre. Concursurile au fost date în luna ianuarie 2022, însă, în unele situații, posturile au rămas neocupate.

„Proba de interviu se va desfășura în perioada 16 – 25 martie 2022, după un grafic care va fi afișat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Iași pe 14 martie 2022. Desemnarea reprezentanților CL va trebui să respecte o serie de reguli. Nu trebuie să fie cadru didactic în unitatea de învățământ în care se desfășoară interviul, nu trebuie să fie cadru didactic înscris la sesiunea curentă a concursului, iar, în componența comisiilor, trebuie să fie doar persoane cu studii superioare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Pe lângă trimiterea celor 3 angajați de la Primăria Iași în Houston, SUA, municipalitatea va finanța și alte evenimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`