Prima pagină » Eveniment-Social » Primăria Iași reia amenajarea peronului pentru tramvaie de la Palas! Licitația este programată pentru luna viitoare
Primăria Iași reia amenajarea peronului pentru tramvaie de la Palas! Licitația este programată pentru luna viitoare

Primăria Iași reia amenajarea peronului pentru tramvaie de la Palas! Licitația este programată pentru luna viitoare

23 iul. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Eveniment-Social

Primăria Iași reia amenajarea peronului pentru tramvaie de la Palas. Municipalitatea a pus la dispoziție un contract de 62.000 euro pentru realizarea lucrărilor. Inițiativa vine după ce mai mulți ieșeni au solicitat o stație de debarcare în zona complexului Palas. Este prevăzut un peron și în zona străzilor Bacinschi – Străpungere Silvestru. Lucrarea trebuie realizată în termen de 3 luni

Primăria Iași reia amenajarea peronului pentru tramvaie de la Palas

După două licitații anulate din cauza lipsei de participanți, municipalitatea reia procedura pe data de 05.08.2020. Prevederea bugetară stabilită este de 298.319 lei, fără TVA, aproape 62.000 euro. Proiectul prevede amenajarea unui număr de două peroane. Primul peron urmează să fie amenajat pe strada Palat în dreptul complexului Palas, pe sensul de mers A. Panu – Podu Roș, în dreptul complexului Palas. Al doilea peron va fi înființat la intersecția străzilor Bacinschi – Străpungere Silvestru.

„Poziționarea stațiilor deoparte și de alta a arterelor de circulație impune oprirea tramvaielor înainte de a intra în intersecție și acordă suficient timp vehiculelor de pe fluxul principal să se asigure la trecerea peste liniile de tramvai. În prezent, pe traseul liniei de tramvai, pe tronsonul cuprins între str. A. Panu și Podu Roș (str. Palat) nu există nicio stație de transport pentru călători. Acest lucru creează disconfort călătorilor care doresc să ajungă în zona Sălii Polivalente, zona Palas din diferite cartiere ale muncipiului”, se arată în caietul de sarcini. Lucrările trebuie executate în termen de 90 de zile.

Primăria Iași reia amenajarea peronului pentru tramvaie de la Palas, după care investește în modernizarea străzilor

Municipalitatea continuă seria de investiții pe data de 19.08.2020, când este programată licitația pentru modernizarea unui număr de 14 străzi. Deocamdată este vorba de achiziția serviciilor de proiectare. Prevderea bugetară este de 700.000 lei, fără TVA, aproape 145.000 euro. Pe listă au fost incluse următoarele străzi: str. Fermei, str. Eugen Stătescu, str. Șipoțel, Fundac Olari, str. Mocanului, str. Ursulea, str. Islaz, str. Ștefan Dimitrescu, str. Prof. Nicolae Bucur, str. Valea Adâncă, str. Fântânilor, str. Ateneului, str. Spital Pașcanu și str. Prof. Petru Cujba. Lungimea totală a arterelor este 7.360 metri liniari. Străzile se află în cartierele Bucium, Crucea Roșie (la limita cu str. Toma Cozma), Bularga, Galata, Tătărași, Moara de Vânt și Centru – Gară. Durata de realizare a documentației este de 9 luni de la semnarea contractului. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Municipalitatea a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea zonei de agrement C.A. Rosetti

Recent, Primăria Iași a semnat contractul pentru modernizarea zonei de agrement C.A. Rosetti. Câștigătorul licitației a fost desemnată societatea Con Ted Company SRL, controlată de omul de afaceri Cornel Brânză. Suprafața de teren studiată este de 17.912 metri pătrați. Accesul în zonă se va realiza prin străzile Albineț, Brândușa și C.A. Rosetti. Zona va beneficia de o grădină de acces, locuri de joacă, zonă de recuperare și fitness, zonă de relaxare pe gazon – meditație, yoga, zonă de jocuri statice pasive, teren de mini-golf, zonă Parkour, skate, patinoar, tiroliană etc. Muncipalitatea a emis ordinul de începere a lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *