Prima pagină » Local » Primăria Iași redistribuie un excedent de 3 milioane de lei din bugetul pe anul trecut. Ședință de Consiliu Local
Primăria Iași redistribuie un excedent de 3 milioane de lei din bugetul pe anul trecut. Ședință de Consiliu Local

Primăria Iași redistribuie un excedent de 3 milioane de lei din bugetul pe anul trecut. Ședință de Consiliu Local

14 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Primăria Iași va redistribui un excedent de 3 milioane de lei din bugetul pe anul trecut, decizie care va fi avizată într-o ședință de Consiliu Local. Proiectul va fi discutat de plenul CL în cursul zilei de marți, 15 martie 2022

Consilierii locali se vor reuni pentru a doua oară în această lună, într-o ședință a deliberativului local. Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare din 15 martie 2022 va apărea un proiect legat de redistribuirea excedentului din bugetul pe anul 2021. Conform autorității locale, este vorba despre alocarea a 3 milioane de lei la capitolul combustibili și energie.

În urmă cu câteva zile, municipalitatea a avizat calendarul evenimentelor pe lunile martie-aprilie 2022. Pe ordinea de zi era și un proiect legat de vizita unei delegații în orașul Houston, SUA, vizită care a fost amânată.

Excedent în bugetul de la Primăria Iași

Fondurile alocate din bugetul pe anul trecut vor fi trecute la capitolul legat de finanțarea cheltuielilor din domeniul energetic.

”În bugetele locale se înscrie în fondul de rezervă bugetară la dispoziția consiliului local, consiliului județean și a Consiliului General al municipiului București, după caz, în cotă de 5 la sută din totalul cheltuielilor. Acesta se utilizează la propunerea ordonatorilor principali de credite, pe bază de hotărâri ale consiliilor respective, pentru finanțarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în cursul exercițiului bugetar”, se arată în proiectul de hotărâre.

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 15 martie 2022, vor apărea și alte proiecte de hotărâre.

Fonduri mai mari pentru combustibili și energie, la Iași

Inițial, capitolul privind combustibilii și energia avea o alocare de 158 de milioane de lei. Executivul municipalității ieșene a decis ca suma să fie suplimentată cu cele 3 milioane de lei provenite din excedentul pe 2021. Astfel, proiectul a ajuns pe masa consilierilor locali pentru a fi avizat.

”Propunem o suplimentare a bugetului de venituri cu 3 milioane de lei, având în vedere atât trendul încasărilor din perioada de iarnă, cât și faptul că în perioada de vară va dispărea componenta de încălzire. Astfel, bugetul general al municipiului Iași, pe anul 2022, va fi rectificat cu această sumă”, se mai arată în proiectul de hotărâre de marți, 15 martie 2022.

Buget de peste 280 de milioane de euro pentru Primăria Iași

Proiectul de buget pe anul 2022 a fost adoptat la ședința din luna februarie. Pe anul 2022, municipalitatea se va baza pe un buget de 1,3 miliarde de lei (283 de milioane de euro) la secțiunea de venituri și de 1,4 miliarde de lei la cea de cheltuieli (285 de milioane de euro). În cadrul ședinței de plen au fost avizate și câteva zeci de amendamente depuse de consilierii locali. Proiectul de buget a trecut cu votul celor din PNL și PMP, alături de cel al viceprimarului USR, Cezar Baciu. Consilierii PSD și cei ai USR nu au avizat bugetul municipiului Iași pe anul 2022.

Și în anul anterior au fost avizate unele proiecte legate de excedentul din bugetele anterioare de la Primăria Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *