Prima pagină » Local » Primăria Iași propune bazine de înot pentru fiecare grădiniță din municipiu
Primăria Iași propune bazine de înot pentru fiecare grădiniță din municipiu

Primăria Iași propune bazine de înot pentru fiecare grădiniță din municipiu

26 ian. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Fiecare grădiniță din municipiul Iași ar putea avea câte un bazin de înot. Primăria Iași vrea să implementeze un astfel de proiect, procedură care va trece prin Consiliul Local

Un proiect derulat de municipalitatea ieșeană poate prinde contur în perioada următoare. Primarul Mihai Chirica a anunțat că autoritatea locală vrea să demareze o serie de investiții în toate grădinițele din oraș. Este vorba despre câte un bazin de înot la aceste unități administrate de Direcția Creșe. Primarul Mihai Chirica a și explicat în ce constă proiectul.

„Am gândit ce vom face pe fiecare categorie de copii. La fiecare grădiniță cred că este bine să construim câte un mic bazin de înot, de la cele mai mici vârste și până vor părăsi grădinița. La școli vom merge pe terenuri și săli de sport. Voi propune acest proiect la Consiliul Local. Deja lucrez la o schemă de acest gen pe care o voi propune la CL. Din 26 de grădinițe vom merge anual cu câte 10. Finanțarea va fi deocamdată din bugetul local. Nu a apărut niciun program deocamată pentru că nu sunt încă ghidurile lansate”, a spus primarul Mihai Chirica.

Decizia luată de Primăria Iași. Ce se întâmplă cu școlile din 8 februarie 2021?

În ciuda pandemiei COVID-19 și a amenințării cu noua tulpină a virusului, municipalitatea susține prezența elevilor la cursurile școlare în format fizic.

„Ne pregătim intens pentru începerea școlii în data de 8 februarie 2021. Putem amâna oricând dacă nu suntem responsabili pentru educație. Dar nu mai este loc de stagnare în educația copiilor noștri. Așa vor apărea mereu alte tulpine. Copiii trebuie să meargă la școală”, a menționat primarul Mihai Chirica.

În plus, edilul Iașului a menționat că în această perioadă municipalitatea va distribui și măști de protecție în unitățile de învățământ din oraș.

„În această perioadă, vom distribui măști de protecție în școli. Nu vreau să mă gândesc cum va arăta România dacă nu educăm acești copii. De asemenea, s-a finalizat și procedura pentru tablete. Suntem pregătiți și pentru varianta hibridă. În felul acesta, vom arăta tuturor că se poate”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Săli de sport în mai multe școli din municipiul Iași

Primarul Mihai Chirica a arătat că la viitoarea ședință de Consiliu Local se va discuta și despre o serie de proiecte privind construcția unor săli de sport la unele unități de învățământ. Este vorba despre un proiect de hotărâre legat de construirea unei săli de sport la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din municipiu. Proiectul va fi derulat în colaborare cu Ministerul Lucrărilor Publice. Alte trei săli de sport vor fi construite la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, dar și la Școala Gimnazială „George Coșbuc” din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *