Prima pagină » Local » Primăria Iași preia bazinul de înot din Tudor Vladimirescu. Proiectul de milioane de euro a fost lăsat de izbeliște din lipsa fondurilor

Primăria Iași preia bazinul de înot din Tudor Vladimirescu. Proiectul de milioane de euro a fost lăsat de izbeliște din lipsa fondurilor

16 aug. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Primăria Iași ar urma să preia bazinul de înot din Tudor Vladimirescu, aflat în administrarea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”. Lucrările au început încă din 1990, însă nu au fost duse la sfârșit din cauza lipsei finanțării. Municipalitatea va prelua proiectul pentru a-l depune pentru finanțare la nivelul guvernamental

Una din cele mai mari investiții demarate după 1990 din Iași, dar care nu a mai fost dusă la capăt din cauza lipsei fondurilor, ar putea fi terminată cu fonduri guvernamentale. Primăria Iași va prelua bazinul de înot din campusul studențesc din zona cartierului Tudor Vladimirescu. Proiectul nu a mai fost dus la final, iar acum municipalitatea vrea să-l preia în administrare pentru a-l putea depune la finanțare. Primăria Iași va depune proiectul, cel mai probabil, la Compania Națională de Investiții (CNI).

Bazinul de înot din Tudor Vladimirescu va fi preluat de Primăria Iași

Primăria Iași va prelua bazinul de înot de la Universitatea Tehnică, proiectul urmând a fi avizat de plenul Consiliului Local (CL) la ședința de mâine, 17 august 2021.

„Prin HC 235/31.07.2014 s-a aprobat trecerea obiectivului de investiții privind bazinul de înot acoperit din complexul studențesc Tudor Vladimirescu, din strada Mihai Vodă Viteazul, de la Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi», la Primăria municipiului Iași, la stadiul de realizare existent. Lucrările pentru realizarea obiectivului de investiții au fost demarate de universitate în anul 1990, dar lipsa fondurilor și retrocedarea unor suprafețe din zonă au făcut imposibilă finalizarea acestora”, se arată în proiectul de hotărâre.

Dacă va obține finanțarea, municipalitatea va transforma bazinul de înot pentru competiții sportive de nivel național și internațional.

Aproape 6.000 de metri pătrați vor ajunge la Primăria Iași

Construcția a început imediat după Revoluție, însă bazinul de înot a fost scos de la finanțare de toate guvernele care s-au perindat la Palatul Victoria. În aceste condiții, municipalitatea a decis să preia bazinul din Tudor pentru a duce proiectul la capăt.

„Terenul în suprafață de 5.917 metri pătrați este proprietatea municipiului Iași, atribuit în administrarea Universității Tehnice. Urmare a clarificării situației juridice a terenului în suprafață de 5.917 metri pătrați se propunere modificarea hotărârii de Consiliu Local”, se mai arată în proiectul de hotărâre ce va fi discutat de plenul CL Iași.

La începutul anului 2021, Primăria a demarat un proiect legat de construirea unor bazine de înot la grădinițele din oraș.

Probleme cu finanțarea pentru bazinul de înot din Tudor Vladimirescu

Lucrările au fost întrerupte din ianuarie 2010 din cauza lipsei autorizației de construire pentru obiectivul reproiectat în noua configurație și a lipsei de finanțare. Conform proiectului, piscina bazinului de înot are lungimea de 50 de metri, este prevăzută cu 8 culoare, fiecare cu lățimea de 2,5 metri și două spații de 0,5 metri în exteriorul primului și ultimului culoar. Lucrările au fost întrerupte din ianuarie 2010 din cauza lipsei autorizației de construire pentru obiectivul reproiectat în noua configurație și a lipsei de finanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *