Prima pagină » Local » Primăria Iași pregătește reabilitarea mai multor străzi! Iată lista zonelor
Primăria Iași pregătește reabilitarea mai multor străzi! Iată lista zonelor

Primăria Iași pregătește reabilitarea mai multor străzi! Iată lista zonelor

15 oct. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Mai multe străzi din zona Galata – Tătărași vor intra într-un program de reabilitare. Deocamdată, Primăria Iași a lansat licitația pentru furnizarea serviciilor de proiectare. Procedura este programată la finalul lunii noiembrie 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Municipalitatea ieșeană anunță noi investiții în infrastructura rutieră. Astfel, pe data de 21.11.2022 este programată licitația pentru furnizarea serviciilor de proiectare ce vizează modernizarea mai multor artere. Valoarea estimată a contractului este de 570.000 de lei, fără TVA, aproximativ 115.000 de euro.

„Obiectivul specific al investiției îl reprezintă modernizarea rețelei de străzi din cartierele din municipiul Iași pentru a îmbunătăți condițiile de siguranță și confort în trafic. În plus, starea de degradare a străzilor, condițiile minime de siguranță a circulației și elementele constructive prezintă o stare avansată de degradare, în corelare cu durata de exploatare a acestora. În prezent, în municipiul Iași, rețeaua de străzi din cartiere prezintă o stare necorespunzătoare din cauza traficului intens, a dezvoltării locuințelor în zona limitrofă a municipiului, din cauza intervențiilor impuse de alunecarea terenului în zona de versant, a efectelor produse de acțiunea de îngheț-dezgheț la nivelul suprastructurii străzilor și altele”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria a lansat o licitație și pentru proiectarea străzilor din zona Bucium.

Primăria Iași pregătește reabilitarea mai multor străzi din două cartiere

După realizarea proiectării va fi finanțată modernizarea următoarelor artere: strada Camil Ressu (Galata), strada Podișului –parțial (Galata), strada Văleni (Galata), stradela Văleni (Galata), strada Viorelelor (Galata), Trecătoarea Fântânilor (Tătărași). Lungimea totală a drumurilor este de 2.540 de metri.

„Strada Văleni este amplasată în cartierul Galata și asigură legătura între strada Urcușului și stradela Văleni. Are lungimea de aproximativ 500 de metri liniari și lățimea de circa 5 metri liniari. Are traseul sinuos, de coastă. Îmbrăcămintea străzii este din mixturi asfaltice degradate. Strada are trotuar pe partea cu locuințe. Pe partea de rambleu nu sunt trotuare. Carosabilul are cedări vizibile, neuniforme, de terasament pe partea de rambleu a străzii. Aceste cedări au afectat partea carosabilă pe direcția strada Urcușului – stradela Văleni. Este prevăzută cu iluminat stradal, elemente de scurgerea apelor pluviale și cu rețele de utilități publice, precum apă, canalizare, gaze naturale, energie electrică”, se mai arată în documentația procedurii.

S-au deschis mai multe șantiere în municipiul Iași

La începutul anului 2022, Primăria Iași a finalizat licitația pentru reabilitarea mai multor sectoare de drum. Astfel, a fost semnat contractul de lucrări cu asocierea de firme Concret Drum SRL – Alpenside SRL. Valoarea finală a contractului este de 13.143.712 lei, fără TVA, aproape 2,6 milioane de euro. Lungimea totală a arterelor este de aproximativ 3,5 kilometri. Conform autorității contractante, lucrările vizează străzile Dr. Vicol (Copou), George Coșbuc (Copou), Alexandru Vlahuță (Copou), Simion Bărnuțiu (zona Sărărie) și stradela Sofia Nădeje (zona Cicoarei), Dumitraș Cantacuzino (zona rond Agronomie).

Primăria Iași pregătește reabilitarea mai multor străzi, dar rămâne de văzut ce buget va fi alocat pentru execuția lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *