Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași pregătește modernizarea străzilor din zona Tătărași! O firmă din Iași se va ocupa de partea de proiectare
Primăria Iași pregătește modernizarea străzilor din zona Tătărași! O firmă din Iași se va ocupa de partea de proiectare

Primăria Iași pregătește modernizarea străzilor din zona Tătărași! O firmă din Iași se va ocupa de partea de proiectare

23 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Edilii au semnat contractul pentru proiectarea a două străzi din cartierul Tătărași. Ulterior, se va lansa licitația pentru execuția lucrărilor. Primăria Iași a lansat mai multe licitații similare pentru modernizarea străzilor din mai multe zone din municipiu

Municipalitatea ieșeană pregătește modernizarea arterelor din zona Tătărași. Este vorba despre străzile Aurel Vlaicu și Ciurchi. Recent, a fost semnat contractul pentru realizarea serviciilor de proiectare. Licitația a fost câștigată de Trust AVB SRL, din Iași, cu o ofertă financiară de 142.350 lei, fără TVA, aproximativ 30.000 euro. Firma este deținută de Vasile Abălașei. Societatea are șase angajați, iar anul trecut a declarat o cifră de afaceri de 680.680 lei.

„Strada Aurel Vlaicu este amplasată în strada Tătărași, asigurând legătura dintre intersecția străzilor Ion Creangă – Fântânilor – Ignat și limita administrativă a municipiului Iași – Dancu. Strada are lungimea de circa 3.100 metri liniari și lățimea părții carosabile de circa șase metri liniari. Îmbrăcămintea rutieră este într-o stare avansată de degradare. Colectarea și dirijarea apelor pluviale se face prin intermediul rețelei de canalizare din zonă și strada este prevăzută cu iluminat stradal. Strada Ciurchi este amplasată în cartierul Tătărași și asigură legătura dintre strada Vasile Lupu și strada Aurel Vlaicu. Tronsonul studiat are o lungime de aproximativ 100 metri liniari și lățimea părții carosabile de circa cinci metri liniari”, se arată în caietul de sarcini.

Municipalitatea a lansat altă licitație pentru modernizarea mai multor artere

În data de 16.10.2020 este programată licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare. Procedura are o prevedere bugetară de 385.000 lei, fără TVA, aproape 80.000 euro. Conform proiectului, este vizată modernizarea străzilor Camil Ressu, Podișului, Văleni, Viorelelor, Urcușului și aleea Văleni, toate aflate în cartierul Galata. În cartierul Tătărași sunt cuprinse două străzi: Trecătoarea Fântânilor și Petre Ispirescu. Lungimea totală a străzilor este de 3.290 metri.

„Strada Podișului este amplasată în cartierul Galata și asigură legătura dintre șos. Iași – Voinești și limita de proprietate. Traseul studiat are lungimea de aproximativ 300 metri liniari și lățimea de cca. 6,00 metri. Traseul străzii este sinuos, de coastă. Tronsonul de stradă studiat este acoperit cu piatră. Nu are trotuare și elemente de scurgere a apelor pluviale. Strada este prevăzută cu iluminat stradal și cu rețele de utilități publice: apă parțial, canalizare parțial, gaze naturale, energie electrică”, se arată în descrierea situației actuale.

Un nou lot de 14 străzi vor fi proiectate, interesul firmelor fiind destul de mare

Recent, municipalitatea a lansat o nouă licitație pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică, necesare reabilitării unor artere. Prevederea bugetară este de 700.000 lei, fără TVA, aproape 145.000 euro. La procedură s-au prezentat zece operatori economici: Trust AVB SRL, Topgeosys SRL, Sigm-Home Project sRL, Nordic Vision SRL, Geo Mike SRL, Drum Pod Invest SRL, Bomaco SRL, Artehnis SRL, Aduro Impex SRL, 3B Construction Project SRL. Sunt vizate următoarele artere: str. Fermei, str. Eugen Stătescu, str. Șipoțel, Fundac Olari, str. Mocanului, str. Ursulea, str. Islaz, str. Ștefan Dimitrescu, str. Prof. Nicolae Bucur, str. Valea Adâncă, str. Fântânilor, str. Ateneului, str. Spital Pașcanu și str. Prof. Petru Cujba. Lungimea totală a arterelor este 7.360 metri liniari. Străzile se află în cartierele Bucium, Crucea Roșie (la limita cu str. Toma Cozma), Bularga, Galata, Tătărași, Moara de Vânt și Centru – Gară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *