Pe strada Codrescu din Copou, pe amplasamentul fostei policlinici cu plată, va funcționa o grădiniță. Măsura a fost adoptată în cadrul Consiliului Local, ședință desfășurată în luna august 2020. Primăria Iași a semnat, în primă fază, contractul pentru realizarea serviciilor de proiectare
Primăria Iași vrea să transforme sediul fostei Policlinici cu plată din strada Codrescu, cartierul Copou, în grădiniță. Recent, municipalitatea a semnat contractul pentru achiziția serviciilor de proiectare. Serviciile vor fi realizate de Arhitectis Trust SRL, din Iași, care a depus o ofertă de 124.000 lei, fără TVA. Societatea este condusă de arhitectul Ladislau Mihael Lăcătușu. În 2019, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 292.554 lei, profit de 220.692 lei, datorii de 38.722 lei, cu un număr de 3 angajați. Investiția este estimată la nivelul sumei de 1,1 milioane de euro. Grădinița va avea o capacitate de 200 de locuri în opt săli de grupă.
„Pentru aducerea imobilului la standardele în vigoare, atât din punct de vedere sanitar, cât și al stabilității și siguranței construcției, vor fi făcute mai multe lucrări, printre care refacerea zonelor de tencuială, lucrări de termoizolare, refacerea instalațiilor electrice, termice și sanitare, refacerea aleilor și trotuarelor din preajma clădirii, amenajarea de rampe pentru persoanele cu dizabilități și cărucioare pentru copii”, se arată în hotărârea adoptată de Consiliul Local în luna august 2020.
Primăria Iași construiește de la zero o grădiniță și în zona Bucium
În acest an, Primăria Iași a finalizat și licitația pentru construirea unei grădinițe în zona Bucium. Astfel, contractul a fost semnat cu societatea Alconf SRL, din Iași, care a depus o ofertă financiară de 3.958.608 de lei , fără TVA, aproape 850.000 de euro. Societatea este controlată de asociații Georgeta Bugeac și Anca Monica Vânătoru. Lucrările sunt finanțate printr-un program european.
„Obiectivul general al proiectului este reprezentat de construirea și dotarea unei grădinițe cu 9 săli de grupă, cu un regim de înălțime parter+etaj și un funcțional coerent, adaptat standardelor actuale de sănătate publică, siguranță la incendiu, siguranță în exploatare, situată în stradela Bârnova (zona Bucium). Îndeplinirea obiectivelor specifice ale proiectului va conduce la o mai bună satisfacere a nevoilor și așteptărilor beneficiarilor de educație, deci la o creștere a calității procesului educației, contribuind la dezvoltarea personală a copiilor și la bunăstarea societății în general, care trebuie să fie o prioritate a oricărei instituții de învățământ”, se arată în caietul de sarcini.
Proiectul trebuie implementat în termen de 36 de luni. Suprafața utilă a clădirii va fi de 706 metri pătrați. Grădinița va avea program prelungit.
Edilii au alocat 500.000 de euro pentru achiziția unui lot de tablete pentru cursurile on-line
Muncipalitatea ieșeană a lansat și procedura pentru achiziția unui lot de 3.000 de tablete ce vor fi împărțite unităților de învățământ din mediul preuniversitar. Prevederea bugetară a procedurii este de 2.352.941 lei, fără TVA, aproximativ 500.000 de euro. La licitație au depus oferte următoarele companii: Union Co SRL, Vodafone România SA, Elsaco Solutions SRL, Orange România SA, Telekom România Mobile Communications SA. Tabletele trebuie să îndeplinească o serie de specificații tehnice: sisteme de operare Android 10, 16 GB memorie internă, 3 GB RAM, slot micro SD cu suport până la 128 GB, cameră foto, greutate de maximum 550 de grame etc. Va fi asigurată inclusiv conexiunea la internet pe o perioadă de 2 ani de la semnarea contractului.
„Tabletele vor fi predate integrat, inclusiv cu softurile necesare funcționării, iar acestea nu vor genera costuri suplimentare. Termenul de livrare este de maximum 60 de zile de la data semnării contractului de ambele părți. Termenul de livrare se referă la toate tabletele, inclusiv activarea serviciilor de furnizare internet, și se va finaliza cu procesul- verbal de recepție”, se arată în caietul de sarcini.