Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași pregătește asfaltările din oraș! A fost semnat contractul cu proiectantul
Primăria Iași pregătește asfaltările din oraș! A fost semnat contractul cu proiectantul

Primăria Iași pregătește asfaltările din oraș! A fost semnat contractul cu proiectantul

06 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Străzile din două cartiere ieșene vor fi reabilitate de Primăria Iași. În primă fază a fost semnat contractul pentru realizarea proiectării. După finalizarea documentației se vor cunoaște costurile estimate ale reabilitării. Oferta câștigătoare a fost de 3 ori mai mică decât prevederea bugetară

Mai multe artere din oraș vor fi reabilitate de Primăria Iași. Recent, edilii au semmnat contractul pentru achiziția serviciilor de proiectare. Inițial, licitația a avut o prevedere bugetară de 385.000 lei, fără TVA, aproape 80.000 de euro. Comisia de evaluare a ales oferta cea mai mică, de 103.950 lei, fără TVA, ce aparține societății SPC Elite Consulting SRL. Firma, cu sediul în Iași, este controlată de Marian Alorăiței. În 2019, cifra de afaceri a societății a fost de 4,5 milioane lei, profit de 69.229 lei, datorii de 8,7 milioane lei, cu un număr de 25 de angajați.

„Obiectivul specific al investiției îl reprezintă modernizarea rețelei de străzi din cartierele din municipiul Iași pentru a îmbunătăți condițiile de siguranță și confort în trafic. În plus, starea de degradare a străzilor, condițiile minime de siguranță a circulației, elementele constructive prezintă o stare avansată de degradare în corelare cu durata de exploatare a acestora. În prezent, rețeaua de străzi din cartiere prezintă o stare necorespunzătoare din cauza traficului intens, a dezvoltării locuințelor în zona limitrofă a municipiului, din cauza intervențiilor repetate la rețelele de utilități din subteran”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Iași a stabilit lista străzilor intrate la proiectare

Conform caietului de sarcini, este vizată modernizarea străzilor Camil Ressu, Podișului, Văleni, Viorelelor, Urcușului și aleea Văleni, toate aflate în cartierul Galata.

„Strada Podișului este amplasată în cartierul Galata și asigură legătura între șos. Iași – Voinești și limita de proprietate. Traseul studiat are lungimea de aproximativ 300 de metri liniari și lățimea amprizei de cca. 6,00 metri. Traseul străzii este sinuos, de coastă. Tronsonul de stradă studiat este acoperit cu piatră. Nu are trotuare și elemente de scurgere a apelor pluviale. Strada este prevăzută cu iluminat stradal și cu rețele de utilității publice: apă parțial, canalizare parțial, gaze naturale, energie electrică”, este un exemplu despre starea arterei.

În cartierul Tătărași sunt cuprinse două străzi: Trecătoare Fântânilor și Petre Ispirescu. Lungimea totală a străzilor este de 3.290 metri.

Primăria Iași a semnat alt contract pentru proiectarea unui număr de 14 străzi

Recent, municipalitatea ieșeană a semnat alt contract, pentru proiectarea unui număr de 14 străzi. Câștigătoare este societatea 3B Construction Project SRL, deținută de afacersitul Radu Bodoga, apropiat al Partidului Național Liberal. Valoarea finală a contractului este de 139.942,32 lei fără TVA. Oferta a fost cu mult sub prevederea bugetară inițială de 700.000 lei, fără TVA. La procedură au mai participat alte 9 firme, dar care nu au putut bate oferta lui Radu Bodoga. În ultimii ani, 3B Construction Project SRL a câștigat mai multe contracte cu instituțiile publice din Iași, dar și din țară.

Conform caietului de sarcini, Primăria Iași intenționează să reabiliteze un lot format din străzile Fermei, Eugen Stătescu, Șipoțel, Fundac Olari, Mocanului, Ursulea, Islaz, Ștefan Dimitrescu, Prof. Nicolae Bucur, Valea Adâncă, Fântânilor, Ateneului, Spital Pașcanu și Prof. Petru Cujba. Lungimea totală a arterelor este de 7.360 metri liniari. Străzile se află în cartierele Bucium, Crucea Roșie (la limita cu str. Toma Cozma), Bularga, Galata, Tătărași, Moara de Vânt și Centru – Gară. Durata de realizare a documentației este de 9 luni de la semnarea contractului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *