Prima pagină » Local » Primăria Iași plătește peste 80 de mii de lei pentru serviciile de management energetic. Care este principalul obiectiv al programului
Primăria Iași plătește peste 80 de mii de lei pentru serviciile de management energetic. Care este principalul obiectiv al programului

Primăria Iași plătește peste 80 de mii de lei pentru serviciile de management energetic. Care este principalul obiectiv al programului

03 apr. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria Iași plătește peste 80 de mii de lei pentru serviciile de management energetic. Contractul a fost semnat

Municipalitatea a bătut palma cu o firmă din Iași pentru prestarea serviciilor de management energetic din oraș. Potrivit informațiilor publicate, Iașul este interesat de a îmbunătăți managementul energiei și de a asigura durabilitatea prin actualizarea Programului de Îmbunătățire a Eficienței Energetice și a Planului de Acțiune privind Energia Durabilă și Clima.

Primăria Iași plătește peste 80 de mii de lei pentru serviciile de management energetic

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Iași a inițiat o achiziție directă pentru contractarea serviciilor de management energetic.

„Municipiul Iași este interesat de a-și îmbunătăți managementul energiei și de a-i asigura durabilitatea prin actualizarea Programului de Îmbunătățire a Eficienței Energetice și a Planului de Acțiune privind Energia Durabilă și Clima, precum și prin elaborarea propriului plan de acțiune pentru a deveni oraș verde. Reducerea consumului și a risipei de energie, eficientizarea mobilității urbane și a serviciilor publice se numără printre obiectivele principale ale Municipiului Iași.

Prin eficiență energetică la nivelul clădirilor publice, rezidențiale și private, înțelegem reducerea necesarului de energie și utilizarea rațională a acesteia, în același timp cu asigurarea unui confort termic adoptat, a calității aerului din interior și a unui iluminat interior în conformitate cu normele luminotehnice în vigoare. Servicii de management energetic autorizat pentru localități cu populația mai mare de 250.000 loc, conform prevederilor Legii 121/2014 privind eficienta energetica, cu modificările si completările ulterioare, si de actualizarea a documentelor strategice relevante in domeniul eficientei energetice (Program de Îmbunatatire a Eficientei Energetice – PIEE, respectiv Plan de Acțiune privind Energia Durabila si Clima – PAEDC)”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

O firmă din Iași a semnat contractul

Total Energy Solutions SRL, societatea care a semnat contractul cu o valoare de 85.500 de lei, cu TVA inclus, are sediul în Iași. Durata acestuia este până la 31 decembrie 2024 și intră în vigoare de la data semnării. Firma este administrată de Cătălin Diaconu și are ca obiect de activitate „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”. În 2022, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 492.046 de lei, un profit de 113.169 de lei și datorii de 101.353 de lei. În 2021, firma administrată de Cătălin Diaconu a înregistrat o cifră de afaceri de 390.836 de lei, un profit de 33.886 de lei și datorii de 111.202 lei. Societatea este înființată în anul 2011.

Primăria Iași plătește peste 80 de mii de lei pentru serviciile de management energetic. Contractul a fost atribuit, prin încredințare directă, firmei Total Energy Solutions SRL în cursul zilei de ieri, 2 aprilie 2024. Societatea urmează să realizeze un plan de acțiune privind energia durabilă și clima, un document-cheie ce arată modul în care Iașul va respecta angajamentul pentru reducerea emisiilor de CO2 cu cel puțin 40 la sută până la finalul anului 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *