Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași plantează arbori de 100.000 de euro! Două firme vor să semneze contractul
Primăria Iași plantează arbori de 100.000 de euro! Două firme vor să semneze contractul

Primăria Iași plantează arbori de 100.000 de euro! Două firme vor să semneze contractul

09 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Noi achiziții de arbori sunt anunțate la Primăria Iași. Recent, a fost demarată licitația pentru furnizarea mai multor arbori și puieți ornamentali. Procedura a trezit interesul unui număr de două societăți, care au participat la sesiunea de depunere a ofertelor

Primăria Iași, prin Servicii Publice Iași (SPI) SA, anunță noi achiziții. Recent, a fost demarată o nouă licitație pentru furnizarea unui număr de două loturi de arbori și puieți de arbori ornamentali. Valoarea estimată a contractului este de 590.896 lei, fără TVA, puțin peste 100.000 de euro. La procedură au participat două societăți: Paul Flowers SRL (Alba) și Garden Center Grup SRL (Ilfov). Prima societate este controlată de Mircea Cristian Paul. În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 3,3 milioane lei, profit de 875.063 lei, datorii de 962.485 lei, cu un număr de cinci angajați.

A doua societate este condusă de Ion Olteanu. Firma are o cifră de afaceri importantă în 2020, de 55,5 milioane lei, profit de 1,6 milioane lei, datorii de 41,2 milioane lei, cu un număr de 218 angajați. Arborii vor fi plantați în mai multe zone din muncipiul Iași. La un moment dat, SPI a organizat o campanie de toaletare a copacilor.

Aproximativ 3.000 de arbori și puieți vor fi achiziționați

Conform necesarului, vor fi furnizați 2.820 de arbori și puieți. Printre speciile solicitate se numără Betula pendula (mesteacăn), Platanus acerifolia (platan englezesc), Pinus wallichiana (conifer) etc. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru.

„Arborii și puieții de arbori ce se vor achiziționa vor respecta condițiile de calitate prevăzute de standardele produselor vegetale în vigoare, autenticitatea speciei va fi de sută la sută. Arborii foioși vor avea circumferința trunchiului la dimensiunea cerută de la 1 metru de la sol, înălțimea punctului de altoire va fi la 2 – 2.2 metri, rădăcina va fi protejată de balot de pământ ambalat în plasă de sârmă, pânză de sac sau va fi crescut în container cu dimensiunea de 40 – 60 cm, coroana va fi formată din minimum 3 ramuri principale, gradul de ramificare minim III, înălțimea optimă a arborelui va fi cea cerută”, se arată în caietul de sarcini.

Societatea din subordinea Primăriei a organizat achiziții pentru pepiniera din dotare

Nu în ultimul rând, la începutul anului 2021, SPI a finalizat altă licitație, pentru achiziția mai multor cantități de turbă blondă, necesare pentru dezvoltarea plantelor din pepiniera amenajată în zona Tudor Neculai. Prevederea bugetară a procedurii a fost de 201.600 de lei, fără TVA, adică 40.000 de euro. Procedura a fost câștigată de către societatea Garden Store SRL. Necesarul era de 657.000 de litri. Autoritatea contractantă a cerut ca turba să fie furnizată în saci cu o capacitate de 250 de litri. SPI are dreptul să verifice calitatea produselor furnizate, prin analize de laborator sau teste pentru determinarea conformității. În 2020, SPI a cumpărat și pământ pentru gazonul din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`