Prima pagină » Local » Primăria Iași organizează Festivalul Iei – România Autentică! Evenimentul a ajuns la a VIII-a ediție. Care este programul complet
Primăria Iași organizează Festivalul Iei – România Autentică! Evenimentul a ajuns la a VIII-a ediție. Care este programul complet

Primăria Iași organizează Festivalul Iei – România Autentică! Evenimentul a ajuns la a VIII-a ediție. Care este programul complet

20 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria Iași organizează, în perioada 22-24 iunie 2024, Festivalul Iei – România Autentică. Târgul producătorilor locali va fi amplasat pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt

Municipalitatea invită ieșenii și turiștii la a opta ediție a Festivalului Iei. Printre principalele evenimente se numără Târgul meșterilor populari și Târgul Producătorilor locali, care vor fi organizate atât pe esplanada Palatului Culturii, dar și pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Primăria Iași organizează Festivalul Iei – România Autentică

Primăria Municipiului Iași invită ieșenii, dar și turiștii, în preajma Sânzienelor, sâmbătă, 22 iunie, dar și luni, 24 iunie 2024, zi liberă, fiind și a doua zi de Rusalii, la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Iei – RomânIA Autentică. Principalul eveniment este Târgul meșterilor populari, în perioada 22-24 iunie 2024, pe esplanada Palatului Culturii, organizat de Primăria Municipiului Iași în parteneriat cu Asociația ART – Meșteșugurile Prutului. Câteva zeci de meșteri populari vor expune și comercializa obiecte tradiționale autentice, legate în special de portul popular din Moldova, dar și din alte zone ale țării. Târgul al producătorilor locali va avea loc în perioada 22-24 iunie 2024, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în zona Mănăstirii Trei Ierarhi.

Conducerea Primăriei Municipiului Iași încurajează ieșenii și turiștii să participe la aceste evenimente și să poarte ia pentru a-și manifesta atașamentul față de valorile tradiționale românești!

„Festivalul Iei a cunoscut un succes deosebit în edițiile organizate până acum, zeci de mii de ieșeni și turiști participând la evenimentele dedicate iei. Dincolo de numărul participanților, importantă este atmosfera de autentică și frumoasă sărbătoare românească. De fiecare dată, este evidentă emoția, bucuria și mândria oamenilor față de tradițiile românești, ceea ce ne arată că este de datoria noastră să le păstrăm, să le continuăm și să le punem în valoare. Vă așteptăm cu drag”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Programul complet al evenimentelor. Concertele vor fi organizate pe esplanada din fața Palatului Culturii din Iași

Spectacolul de muzică populară va fi organizat duminică, 23 iunie 2024, în Piața Palatului Culturii, 15:00-15:30: Ansamblul Folcloric de Copii şi Tineret „Florile Moldovei” din cadrul Ansamblului Artistic „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași (artiști: Maria Tucan, Maria Boampă). De la ora 15:30 până la ora 17:30, va fi organizat un moment de către Ansamblul Artistic „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași (orchestra, dansatori și artiști: Constantin Bahrin, Claudia Martinică, Simona Mazăre, Andrei Balan, Andrei Liță, Denisa Tudoran), între orele 17:30-17:40: Ansamblul Artistic „Floare de Bujor”, 17:40-17:50: Karla Ursu, David Simion, Maria Ionescu. Între orele 17:50-18:10: Ștefan Deaconița, 18:10-18:30: Ștefan Pintilii, 18:30-19:10: Laura Lavric, 19:10-20:10: Ansamblul Etnofolcloric „Ștefan Vodă” (Republica Moldova), 20:10-20:50: Viorica Macovei, spectacolul va fi prezentat de Diana Penciuc.

Primăria Iași organizează Festivalul Iei – România Autentică! Evenimentul a ajuns la a VIII-a ediție. Târgurile vor fi atât pe esplanada Palatului Culturii din Iași, cât și pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *