Prima pagină » Local » Primăria Iaşi organizează campionatul mondial de e-sports! Sunt aşteptaţi jucătorii înrăiţi de FIFA, DOTA şi Counter Strike
Primăria Iaşi organizează campionatul mondial de e-sports! Sunt aşteptaţi jucătorii înrăiţi de FIFA, DOTA şi Counter Strike

Primăria Iaşi organizează campionatul mondial de e-sports! Sunt aşteptaţi jucătorii înrăiţi de FIFA, DOTA şi Counter Strike

13 nov. 2021, 15:00,
în Local

La Iași va fi organizat pentru prima dată campionatul e-sports. Jucatorii înrăiți de FIFA, DOTA și Counter Strike sunt așteptați să participe.

Proiectul de hotărâre va fi analizat în ședința extraordinară de Consiliul Local, din data de 17 noiembrie 2021, ora 10:00.

Peste tot în lume, guvernele și autoritățile sportive de la nivel național și global au recunoscut E sports ca fiind o adevărată activitate sportivă competivă. În acest sens, se propune organizarea unui eveniment care poate contura o tradiție de organizare a a altor evenimente asemănătoare de anvergură mondială, cu o expunere mediatică la nivel internațional.

Municipiul Iași, fiind un oraș în plină expansiune economică, regenerându-se an de an prin numeroase proiecte orientate spre atragerea tinerilor într-o multitudine de activități sportive, culturale și sociale, Iașul devine tot mai evident o metropolă a entuziamului și efervescenței creatoare.

Inițiativa organizării Campionatului Mondial IESF Esports, la Iași, în anul 2023, presupune, pe lângă alte beneficii, o expunere susbstanțială pe plan internațional a orașului Iași. Timp de aproximativ 10 zile, mii de participanți vor lua parte la acest eveniment în Iași, iar spectatorii care vor urmări de la distanță evenimentul vor fi de ordinul milioanelor, conform datelor de la edițiile anterioare și din cele transmise de reprezentanții IESF.

Municipiul Iași își va asuma faptul că va organiza, împreună cu Clubul Sportiv Municipal Iași 2020, Campionatul Mondial IESF Esports, la Iași, în anul 2023. Din comitetul de organizare al evenimentului, vor face parte, consilieri locali de la toate formațiunile politice reprezentate în Consiliul Local Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *