Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași nu poate amenaja peronul de la Palas pentru tramvaie! Licitația e eșuat de două ori
Primăria Iași nu poate amenaja peronul de la Palas pentru tramvaie! Licitația e eșuat de două ori

Primăria Iași nu poate amenaja peronul de la Palas pentru tramvaie! Licitația e eșuat de două ori

27 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Primăria Iași nu poate amenaja un peron în zona Palas pentru că nu găsește constructori interesați. Este a doua oară când procedura este anulată din lipsă de participanți. Edilii spun că inițiativa vine din partea ieșenilor care vor să aibă un acces mai rapid în zonă. Achiziția cu o valoare de 60.000 euro va fi reluată

Primăria Iași nu poate amenaja un peron în zona Palas. În cursul acestei săptămâni a fost organizată o achiziție publică pentru proiectare și amenajare a două peroane. Este a doua oară când se organizează procedura, dar nici de data asta nu s-au prezentat ofertanți, urmând să fie reprogramată. Primul peron urma să fie amenajat pe strada Palat în dreptul complexului Palas, pe sensul de mers A.Panu – Podu Roș, în dreptul complexului Palas. Al doilea peron va fi înființat la intersecția străzilor Bacinschi – Străpungere Silvestru. Reprezentanții primăriei susțin că inițiativa a fost solicitată de către ieșenii care nu au posibilitatea să ajungă rapid în zona complexului Palas. Lucrarea are o valoare estimată de 60.000 euro, fără TVA.

Primăria Iași caută soluții alternative de transport, care să vină în completarea tramvaielor și autobuzelor

În cadrul altei proceduri, Primăria Iași caută soluții pentru transportul alternativ. A fost comandat un studiu de fezabilitate pentru găsirea cele mai bune soluții. Edilii au luat în calcul transportul subteran cu metroul sau transportul aerian de tip monorail, care să facă legătura cu Zona Metropolitană. Studiul va stabili cu exactitate dacă o astfel de investiție va fi rentabilă. La procedură s-au prezentat trei firme: Pod Proiect SRL, din Iași, Urban Scope SRL, din București și IM Design Studio SRL, din Iași. Prima societate este controlată de profesorul Cristian Claudiu Comisu, profesor universitar la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară.

Primăria Iași a continuat programul de achiziții publice și a încheiat un contract cu finanțare europeană

Municipalitatea ieșeană a încheiat un contract pentru modernizarea zonei agrement C.A Rosetti, finanțat din fonduri europene. Contractul în valoare de 1,5 milioane euro, fără TVA, a fost câștigat de către Con Ted Company SRL, controlată de omul de afaceri Cornel Brînză. Suprafața de teren studiată este de 17.912 metri pătrați. Accesul în zonă se va realiza prin străzile Albineț, Brândușa și C.A. Rosetti. Zona va beneficia de o grădină de acces, locuri de joacă, zonă de recuperare și fitness, zonă de relaxare pe gazon – meditație, yoga, zonă de jocuri statice pasive, teren de mini-golf, zonă Parkour, skate, patinoar, tiroliană etc. Ordinul de începere a lucrărilor a fost deja dat. Lucrările trebuie executate în maximum 24 luni.

Investițiile continuă în Podu de Piatră, unde în locul fostei piețe va fi amenajat un parc

Nu în ultimul rând, Primăria Iași va amenaja fosta piață din Podu de Piatră, aflată la câteva minute de complexul Palas. Recent, a fost declanșată o procedură pentru proiectarea zonei, cu o prevedere bugetară de 100.000 lei, cu TVA.

„Având în vedere că atât bulevardul Nicolae Iorga, cât și șoseaua Națională sunt două artere foarte intens circulate (pe bulevardul Nicolae Iorga se găsește și linia de tramvai), precum și faptul că la o distanță de circa 150 metri este și magistrala 600 de cale ferată, se va prevedea în cadrul proiectului o barieră de protecție fonică pe laturile de vest și de nord, cu o înălțime suficientă, astfel încât funcțiunea de parc de recreere și odihnă să își atingă scopul”, se arată în obiectivul municipalității.

La licitație s-au prezentat mai multe societăți, printre care General Proex SRL, Trust AVB SRL, Bracons Proiect SRL, Yda Proiect Consulting SRL, Asociere Arhivolta Studio de Arhitectură SRL – Raichman Studio SRL. Ofertele societăților au intrat în etapa de evaluare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *