Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași montează rastele pentru biciclete în parcările publice! O firmă din județul Olt a câștigat contractul

Primăria Iași montează rastele pentru biciclete în parcările publice! O firmă din județul Olt a câștigat contractul

22 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Edilii au încheiat un contract pentru amenajarea mai multor spații speciale, în parcările publice, pentru biciclete. Un singur rastel costă municipalitatea 9.000 de lei. Contractul a fost atribuit direct societății Metalgan Company SRL, cu o cifră de afaceri de 4,8 milioane lei

Municipalitatea ieșeană a încheiat, recent, un contract pentru montarea rastelelor destinate bicicletelor. Structurile vor fi montate în parcările publice din oraș. Contractul a fost semnat cu societatea Metalgan Company SRl, din județul Olt. Valoarea contractului este de 126.000 lei, fără TVA. Necesarul este de 14 rastele. Un singur rastel costă 9.000 de lei. Societatea ofertantă a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 4,8 milioane de lei. În firmă apare ca unic asociat Iulia Delena Ganea.

„Structura metalică a copertinei SB06 cu dimensiunea de 5000 x 2000 x 2200 mm este confecționată din profil rotund de oțel cu diametrul de 60 mm și grosimea de 3 mm. Suportul metalic biciclete SB04 cu dimensiune de H 1000 x l 500 mm este confecționat din profil rotund de oțel cu diametrul de 48 mm și grosimea de 3 mm. Acoperișul este din policarbonat celular fumuriu cu grosimea de 10mm. Picioarele de susținere ale structurii metalice vor fi prevăzute cu flanșe metalice debitate la laser CNC pentru prinderea cu conexspanduri în beton sau vor fi prelungite pentru a da posibilitatea betonarii acestora”, se arată în descrierea structurii.

Fiecare rastel va avea o capacitate de zece locuri. Structurile vor fi prevăzute și cu copertine.

Parcările vor fi dotate cu senzori pentru identificarea locurilor libere

Recent, municipalitatea ieșeană a finalizat procedura pentru implementarea unui sistem destinat șoferilor. Conducătorii auto vor putea identifica, în timp real, prin intermediul unei aplicații, locurile de parcare disponibile din Iași, administrate de Primăria Iași. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Avitech Co SRL, din județul Ilfov. Oferta financiară depusă este de 639.672 lei, fără TVA, aproape 135.000 euro. Prevederea bugetară inițială era de 175.000 euro. La licitație au mai participat alte trei firme, dar care au fost descalificate. Avitech Co SRL este controlată de Anton Gabriel Roescu și Traian Valentin Dogaru. Societatea cu obiect de activitate „lucrări de instalații electrice” a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 59 milioane lei, profit de 802.031 lei, datorii de 20,6 milioane lei. În firmă apar 141 angajați. Avitech Co SRL a prins, în trecut, un contract cu Parlamentul României pentru implementarea sistemului de vot electronic. În total, vor fi montați 960 de senzori.

A fost comandată o aplicație web destinată traficului greu din municipiu

Nu în ultimul rând, Primăria Iași vrea să ușureze modalitatea de plată pentru accesul autovehiculelor de tonaj greu în municipiu. Pe data de 31.08.2020, municipalitatea ieșeană a comandat direct execuția unei aplicații web pentru eliberarea autorizațiilor de acces în municipiu, cu restricții de tonaj (trafic greu, agabaritic și special). Contractul este în valoare de 19.940 lei, fără TVA. Edilii au ales oferta societății Codedinro SRL, din București, controlată de un anumit Adin-Florin Floria. Societatea a fost înființată pe data de 07.08.2020, chiar în luna în care a fost încheiat contractul de prestări servicii. Aplicația web ar urma să fie finalizată la finalul lunii octombrie. În acest moment, accesul autovehiculelor de tonaj greu este permis după achitarea unei taxe zilnice. Între 3,5 tone – 12 tone taxa este de 32 lei/zi, iar între 12 tone – 13 tone este de 106 lei/zi. Taxa ajunge la 212 lei/zi pentru autovehiculele peste 13 tone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024