Prima pagină » Local » Primăria Iași lasă de izbeliște o clădire dintr-o zonă de lux a orașului! Casa de pe Sărărie ar putea costa o avere – GALERIE FOTO

Primăria Iași lasă de izbeliște o clădire dintr-o zonă de lux a orașului! Casa de pe Sărărie ar putea costa o avere – GALERIE FOTO

03 sept. 2022, 02:00, 4 ,
Andreea Andrei în Local

Municipalitatea ieșeană pare că nu are niciun plan propriu-zis pentru a reabilita un imobil de pe strada Sărărie. Autoritatea administrativă locală lasă de izbeliște o clădire care ar putea costa o avere, sub scuza conservării. Imobilul se află într-o stare accentuată de degradare și oricând ar putea să se prăbușească

Primăria Iași lasă de izbeliște o clădire care ar putea costa o avere, după ce, la începutul anului 2022, s-a prezentat starea dezastruoasă în care se află. Imobilul din strada Sărărie a fost, timp de mulți ani, ocupat de unii cetățeni de etnie rromă și după ce aceștia au fost evacuați, iar utilitățile întrerupte, s-a luat hotărârea de a rămâne în conservare, dar nu s-a făcut absolut nimic pentru a nu rezulta o mare pierdere a municipalității.

Primăria lasă de izbeliște o clădire dintr-o zonă de mare interes a Iașului

Clădirea care a fost pentru mult timp adăpost pentru unii cetățeni de etnie rromă sau pentru persoanele fără adăpost se degradează pe zi ce trece, sub hotărârea Primăriei Iași de a fi în conservare. Administrația locală nu prezintă niciun plan concret pentru acest imobil care pare să nu fie în interesul nimănui.

„Clădirea a fost scoasă din circuitul locativ, iar în prezent se află în conservare. Dacă nu va reuși să o valorifice prin vânzare, municipalitatea va căuta resurse financiare pentru consolidarea și reabilitarea acesteia”, a declarat Dan Postolea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași.

Clădirea este într-o zonă în care s-au construit imobile noi, de lux, ce au fost vândute la prețuri piperate, dar, aparent, niciun dezvoltator imobiliar ori persoană cu venituri sporite nu este interesată să cumpere de la municipalitate această casă care stă să se dărâme.

Niciun fel de progres în aproape 5 ani

Familiile de rromi ce trăiau în imobilul cu pricina au fost evacuate în anul 2018. La acea vreme, municipalitatea a întrerupt total tot ce ține de utilități și a hotărât conservarea acestuia.

În ianuarie 2022, reporterii BZI au adus în atenția municipalității această casă, iar atunci se lua în calcul reabilitarea sa.

„Este în conservare, erau discuții despre reabilitare. La un moment dat, s-a discutat și despre o posibilă vânzare. A rămas așa. Nu are expertiză”, arătau surse din cadrul Primăriei Iași.

Acum, primăria ar fi dorit să vândă construcția, dar nu pare că reușește. Locuitorii din zona Sărărie sunt îngrijorați de starea în care se află construcția, deoarece oricând aceasta poate să cedeze și să se dărâme, creând pagube mari și eventuale accidente ce pot costa vieți.

„Nu a mai venit nimeni aici. Ar trebui ca primăria să facă ceva. Te trezești într-o zi că îți cad cărămizile în cap! Acum un an jumătate sau doi au venit cei de la Salubris și au ridicat gunoaiele de lângă bloc și… cam atât! Se vede urât în zonă, când vii dinspre intersecție, este foarte dezolant. Ori să o refacă, ori să o demoleze”, spune o vecină de pe șoseaua Sărărie.

Important de menționat este faptul că, în vara anului 2021, un tânăr a ales să se spânzure de una dintre balustradele clădirii.

La momentul actual, ca dovadă a faptului că Primăria Iași lasă de izbeliște o clădire ce poate fi scumpă, încă este posibil accesul în curte și în incinta acesteia. Acest lucru constituie, de asemenea, un pericol. Vecinii din zonă susțin că, uneori, diverse persoane aleg acest loc pentru a consuma droguri și alcool, iar oamenii străzii îl folosesc drept toaletă publică.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *