Prima pagină » Local » Primăria Iași împarte 31,1 milioane de euro din excedentul pe 2021! Cum se împart fondurile rămase de anul trecut? Ședința de CL – LIVE VIDEO
Primăria Iași împarte 31,1 milioane de euro din excedentul pe 2021! Cum se împart fondurile rămase de anul trecut? Ședința de CL - LIVE VIDEO

Primăria Iași împarte 31,1 milioane de euro din excedentul pe 2021! Cum se împart fondurile rămase de anul trecut? Ședința de CL – LIVE VIDEO

28 feb. 2022, 12:10,
Vlad Rotaru în Local

Excedentul Primăriei Iași pe anul 2021 va fi distribuit printr-o hotărâre de Consiliu Local. Circa 31,1 milioane de euro vor fi direcționate de municipalitate către mai multe capitole

O nouă ședință de Consiliu Local (CL) va avea loc astăzi, 28 februarie 2022, la Palatul Roznovanu. Plenul CL Iași va discuta câteva zeci de proiecte de hotărâre, printre care o serie de rectificări bugetare, dar și aprobarea bugetelor societăților subordonate municipalității pe anul 2022. În plus, consilierii locali vor mai discuta și o serie de planuri urbanistice zonale, dar și noile valori ale proiectului privind modernizarea depoului de tramvaie din cartierul Dacia.

UPDATE: Ședința Consiliului Local Iași a început!

Excedent de 31,1 milioane de euro la Primăria Iași

Printre proiectele care vor fi dezbătute se numără și unul privind reîntregirea și repartizarea excedentului anului 2021 și rectificarea bugetului general al Municipiului Iași pe anul 2022. Conform proiectului de hotărâre, rectificarea bugetului local pentru acest an implică modificări financiare în valoare de 154,1 milioane de lei (31,1 milioane de euro). Din acești bani, circa 64 de milioane de lei (12,9 milioane de euro) vor fi direcționați către plata combustibililor și energiei.

Totodată, suma de 24,2 milioane de lei (4,8 milioane de euro) va fi repartizată din excedentul municipiului Iași la același capitol pentru bunuri și servicii. La capitolul învățământ, pentru bunuri și servicii se vor aloca 29,2 milioane de lei (5,8 milioane de euro), iar pentru alte cheltuieli se vor aloca alte 26.9 milioane de lei (5,4 milioane de euro).

Noi proiecte de hotărâre, discutate în CL Iași

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local vor apărea și alte proiecte de hotărâre. Un proiect ce va intra pe odinea de zi este legat de stadiul realizării măsurilor din planul de gestionare a calității aerului din Municipiul Iași. De asemenea, consilierii locali vor mai discuta și despre modernizarea centrului de imagistică de la Spitalul Clinic ”Parhon” din Municipiul Iași. În CL se va mai discuta și despre nominalizarea reprezentanților forului deliberativ în consiliile de administrație de la școli și licee.

Primăria va cere CL și aprobarea regulamentului pentru funcționarea Biroului Versanți. Pe ordinea de zi va mai figura un proiect legat de acordarea titlului de cetățean de onoare scriitorului Constantin Parascan. Un alt proiect ține de alocarea unor fonduri pentru susținerea sportului ieșean.

Planuri urbanistice zonale, discutate la CL Iași

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local vor mai apărea și proiecte privind concesionarea mai multor terenuri. Este vorba despre un teren de 25 mp din zona Silvestru și un teren din strada Mihail Sturdza. De asemenea, consilierii locali vor mai discuta și despre avizarea unor planuri urbanistice zonale din Municipiul Iași. Totodată, consilierii locali vor mai discuta și despre acordarea unor locuințe, de tip ANL, în baza solicitărilor depuse de ieșeni. Proiectul privind excedentul alocat de Primăria Iași pe 2021 se va discuta chiar la începutul ședinței de plen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *