Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași expertizează clădirile din administrare! Firmele pot câștiga 30.000 de euro
Primăria Iași expertizează clădirile din administrare! Firmele pot câștiga 30.000 de euro

Primăria Iași expertizează clădirile din administrare! Firmele pot câștiga 30.000 de euro

09 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Clădirile din municipiul Iași vor fi expertizate de o firmă specializată. În baza contractului, vor fi cunoscute și costurile de reabilitare a imobilelor. Licitația pentru alegerea experților este programată la începutul lunii octombrie 2021.

Municipalitatea ieșeană anunță noi achiziții. Pe data de 01.10.2021 este programată licitația privind realizarea expertizelor tehnice pentru imobilele aflate în proprietatea sau administrarea Municipalității. Valoarea estimată a contractului este de 168.000 lei fără TVA, aproape 30.000 euro.

„Autoritatea contractantă își propune pentru anul 2021 expertizarea tehnică a imobilelor aflate în proprietatea/administrare municipiului Iași. Se va consulta beneficiarul înaintea demarării expertizei tehnice, pentru stabilirea priorităților. Oferta se va prezenta separat pentru metrul pătrat de suprafață construită desfășurată la clădirile obișnuite și pentru metru pătrat de suprafață construită desfășurată la clădirile monumente istorice sau aflate în zona de protecție a monumentelor istorice. Oferta va fi analizată considerând valoarea însumată a celor două tipuri de clădiri”, se arată în caietul de sarcini.

Sute de imobile din Municipiul Iași sunt incluse într-o listă a celor expertizate seismic și care se pot prăbuși la un cutremur de peste șapte grade pe scara Richter.

Primăria Iași cere firmelor specializate să efectueze mai multe măsurători

Conform contractului, firma care va câștiga contractul trebuie să respecte mai multe cerințe impuse de autoritatea contractantă.

„Expertizele vor cuprinde: sinteza evaluării, date istorice referitoare la perioada construirii imobilului și nivelul reglementărilor de proiectare aplicate, date generale care să descrie condițiile seismice ale amplasamentului, date privitoare la sistemul structural și la elementele structurale. Se vor face aprecieri globale, calitative privind capacitatea sistemului structural de a rezista la acțiuni seismice. Documentația trebuie să conțină variantele de intervenție asupra imobilului precum și recomandarea expertului privind soluția cea mai eficientă din punct de vedere tehnico – economic”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta experților cu prețul cel mai mic.

Vor fi expertizate și căminele Primăriei Iași

Totodată, pe data de 29.09.2021, Primăria Iași organizează licitația pentru furnizarea serviciilor de expertizare, proiectare și audit energetic pentru modernizarea a 4 cămine sociale aflate în administrarea Direcției de Fond Locativ (DFL). Este vorba despre imobilele situate pe str. Canta nr.60B, bld. T.Vladimirescu, nr.79A, str. Bularga, nr.14A, str. Decebal, nr.1. Contractul pentru realizarea proiectării are o valoare estimată de 268.907 lei fără TVA. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Proiectantul va estima și costurile pentru modernizarea imobilelor. Autoritatea contractantă intenționează să acceseze fonduri guvernamentale pentru reabilitarea obiectivelor. Spațiul locativ din imobile urmează să fie recompartimentat în apartamente. Nu în ultimul rând, municipalitatea ieșeană ia în calcul și reabilitarea termică a celor 4 imobile. În 2017, Primăria Iași i-a evacuat pe chiriașii din imobilul de pe strada Păcurari, nr.29. UIlterior, clădirea a fost demolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *