Prima pagină » Local » Primăria Iași dotează mijloacele de transport public cu echipamente de ultimă oră! Investiția este de 2 milioane de euro
Primăria Iași dotează mijloacele de transport public cu echipamente de ultimă oră! Investiția este de 2 milioane de euro

Primăria Iași dotează mijloacele de transport public cu echipamente de ultimă oră! Investiția este de 2 milioane de euro

17 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Mai multe mijloace de transport ale Companiei de Transport Public vor fi dotate cu echipamente moderne. Procedura de achiziții este programată la începutul lunii mai, 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Municipalitatea ieșeană organizează noi achiziții pentru îmbunătățirea mobilității urbane. Astfel, pe data de 03.05.2022, Primăria Iași implementează un proiect privind punerea în funcțiune a mai multor echipamente în cadrul obiectivului ”sistem e-ticketing pentru îmbunătățirea mobilității urbane”. Valoarea estimată a contractului este de 9.785.174 lei fără TVA, aproape 2 milioane de euro.

”Principalele obiective care se urmăresc prin realizarea prezentei investiții: creșterea atractivității serviciului de transport public prin flexibilizarea ofertei comerciale și creșterea calității serviciilor comerciale oferite călătorilor prin posibilitatea de implementare a unei game largi de abonamente, utilizarea de metode flexibile pentru validarea călătoriei-carduri contactless, carduri bancare, bilete de hârtie, creșterea productivității și reducerea fraudei prin posibilitatea de monitorizare permanentp a tuturor componentelor sarcinii de transport (vânzarea, validarea și controlul titlurilor tarifare, starea echipamentelor, respectarea programulu de lucru, respectarea planificărilor de către controlori) ”, se arată în caietul de sarcini.

Sistemul vizează 21 de trasee cu autobuzul, 3 trasee cu microbuzul și 8 trasee cu tramvaiul. Reprezentanții CTP au anunțat  că tarifele pentru călători vor crește în perioada următoare.

Primăria Iași dotează mijloacele de transport public cu senzori și calculatoare de bord

Conform proiectului, mijloacele de transport ale Companiei de Transport Public (CTP) Iași SA vor fi dotate cu calculatoare de bord-148 buc., contoare călători-197 senzori de numărare, validatoare duale -490 buc., switch pentru conectarea echiapmentelor-296 buc.

”Furnizorul sistemului poate îmbunătăți și alte echipamente care să ajute la funcționarea sistemului integrat, costurile acestora fiind incluse în costurile echipamentelor prevăzute în lista de cantități. Așa cum rezultă din dotările prevăzute, componenta vehiculelor de transport public va comunica cu sistemul de ticketing și sistemul de monitorizare a flotei de vehicule de transport public, inclusiv sistemul de numărare călători. În prezent există în Municipiul Iași un dispecerat de transport public ce asigură funcționalitatea de alocare și monitorizare pe traseu a vehiculelor, precum și raportarea”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. De precizat că, în cadrul CTP, controlorii sunt obligați să fie prezenți pe trase în uniforme speciale.

Serviciile de curățenie la CTP costă aproape 500.000 de euro

În 2021, Compania de Transport Public (CTP) Iași a încheiat licitația pentru asigurarea serviciilor de curățenie și igienizare. Valoarea estimată a contractului este de 2.857.155 lei fără TVA, aproape 570.000 de euro.

”De luni până duminică, în ronduri se vor executa următoarele operațiuni de curățenie în tramvaiele și autobuzele Companiei de Transport Public: curățarea deșeurilor macro din spațiul călători, aspirarea/măturarea și spălarea scărilor și pardoselilor, ștergerea de praf a chederelor și a barelor de susținere, curățarea petelor accidentale de pe scaune și suprafețe vitrate”, au fost cerințele autorității contractante.

Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății CFI Solution SRL din Iași. Valoarea finală a contractului este de 2.363.725 lei fără TVA, aproape 500.000 de euro. Primăria Iași dotează mijloacele de transport public cu echipamente de ultimă oră doar după ce vor fi validate ofertele depuse în cadrul licitației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *