Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași cumpără tablete pentru elevii din muncipiu! Costurile ajung la aproape 500.000 de euro
Primăria Iași cumpără tablete pentru elevii din muncipiu! Costurile ajung la aproape 500.000 de euro

Primăria Iași cumpără tablete pentru elevii din muncipiu! Costurile ajung la aproape 500.000 de euro

07 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Elevii din învățământul preuniversitar vor primi tablete de la Primăria Iași. Achiziția este programată peste aproximativ două săptămâni. Costurile ajung la aproximativ 500.000 de euro. Timp de doi ani, echipamentele vor beneficia și de conexiune la internet

Municipalitatea ieșeană intenționează să achiziționeze 3.000 de tablete pentru cursurile on-line desfășurate de unitățile de învățământ preuniversitar. Licitația este programată pe data de 20.10.2020. Prevederea bugetară a procedurii este de 2.352.941 lei, fără TVA, aproximativ 500.000 de euro.

„Anul școlar 2020-2021 se va desfășura după trei scenarii, funcție de evoluția epidemiei. Scenariul Verde – varianta în care mai puțin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile. În acest scenariu este prevăzut ca toți copiii să meargă obligatoriu la școală. Scenariul galben – cel privind un risc mediu, presupune 1 și 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

În acest caz, prioritate să meargă la școală o vor avea preșcolarii, elevii din clasele 0-4, dar și elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore on-line, însă vor merge la școală și prin rotație. Scenariul roșu – considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În acest caz, școala se închide de tot, iar orele se vor face on-line. Se observă că, în două dintre cele trei scenarii (galben și roșu), este necesară asigurarea unor sisteme și dispozitive care să asigure continuarea actului educativ în mediul on-line. Trecerea la sistemul de predare clasic, în clasă, către cel on-line, trebuie să se facă fără sincope”, se arată în obiectivul licitației.

Se va asigura conexiunea la internet timp de 2 ani de la semnarea contractului

Tabletele trebuie să îndeplinească o serie de specificații tehnice: sisteme de operare Android 10, 16 GB memorie internă, 3 GB RAM, slot micro SD cu suport până la 128 GB, cameră foto, greutate de maximum 550 grame etc.

„Tabletele vor fi predate integrat, inclusiv cu softurile necesare funcționării, iar acestea nu vor genera costuri suplimentare. Termenul de livrare este de maximum 60 de zile de la data semnării contractului de ambele părți. Termenul de livrare se referă la toate tabletele, inclusiv activarea serviciilor de furnizare internet, și se va finaliza cu procesul-verbal de recepție. Contractantul va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că sistemele vor fi livrate în termenul specificat și nu va invoca niciun motiv care să justifice întârzierile sau posibile costuri”, se arată în caietul de sarcini.

Va fi asigurată inclusiv conexiunea la internet pe o perioadă de 2 ani de la semnarea contractului.

Primăria Iași cumpără și sisteme digitale pentru desfășurarea cursurilor on-line

Recent, Primăria Iași a demarat altă licitație pentru achiziția sistemelor degitale ce vor fi folosite de unitățile de învățământ din municipiu. Pocedura este organizată pentru echiparea centrelor on-line din 36 de unități de învățământ. Costurile achiziției sunt de 6.302.521 lei, fără TVA, aproximativ 1,3 milioane euro. Vor fi achiziționate 1.250 de sisteme ce urmează să fie livrate în termen de 30 de zile de la semnarea contractului. La procedură s-au prezentat două societăți: Romaudiovideo SRL și Elsaco Solutions SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară.

Conform caietului de sarcini, sistemul digital este format dintr-o unitate de intrare video (cameră video), unitatea de intrare audio (microfon independent), unitate ieșire video (monitor), unitate de ieșire audio (difuzoare). În total, vor fi furnizate 1.250 de sisteme digitale. Termenul de garanție a echipamentelor trebuie să fie de 36 de luni. Livrarea se va realiza în termen de 30 de zile de la semnarea contractului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`