Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași cumpără stâlpi de iluminat pentru parcuri! Se vor cheltui 1.000 de euro pentru fiecare echipament

Primăria Iași cumpără stâlpi de iluminat pentru parcuri! Se vor cheltui 1.000 de euro pentru fiecare echipament

04 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Primăria Iași cumpără stâlpi de iluminat pentru parcuri. Municipalitatea este dispusă să plătească 100.000 de euro pentru echipamente. La procedură s-au prezentat două firme, din Alba și din Cluj. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic

Primăria Iași cumpără stâlpi de iluminat pentru parcuri. Recent, muncipalitatea a lansat o licitație pentru achiziția unui număr de 100 de stâlpi ornamentali de iluminat pentru parcurile și esplanadele din oraș. La procedură s-au prezentat două societăți: Tobimar Group SRL, din județul Alba, și CNC Romcenter SRL, din București. Prima societate este deținută de Florin Todor și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 218.246 lei, profit de 42.699 lei, datorii de 639.693 lei, cu un singur angajat. Firma din București este condusă de Daniela Ion Drula, care are calitatea de unic asociat și administrator. În 2019 a realizat o cifră de afaceri de 315.625 lei, profit de 111.190 lei, datorii de 33.353 lei, cu un număr de 3 angajați. Prevederea bugetară a achiziției este de 520.000 lei, fără TVA, adică 108.000 euro. Un singur stâlp va avea un cost maxim de 1.008 euro. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Primăria Iași cumpără stâlpi de iluminat pentru parcuri pentru prevenirea actelor de vandalism

Conform cerințelor tehnice, înălțimea minimă a stâlpului trebuie să fie de 5 metri, cu un diametru la bază al stâlpului de 40 centimetri. Furnizarea trebuie să se realizeze în termen de 60 de zile. Echipamentele trebuie să aibă o garanție de 2 ani. Stâlpii vor fi echipați cu câte două corpuri de iluminat tip parc cu led, cu lumină alb-rece. Corpurile de iluminat trebuie să reziste la temperaturi de minus 20 de grade Celsius – plus 50 de grade Celsius.

„Esplanadele și parcurile de agrement din Municipiul Iași au stâlpii de iluminat ornamental degradați, insuficienți sau lipsă. Pentru prevenirea actelor antisociale și de vandalism se impune asigurarea iluminatului pe timpul nopții în parcuri și pe esplanade. Pentru aceasta sunt necesari un număr de 100 stâlpi ornamentali de iluminat cu două brațe echipate cu corpuri de iluminat”, se arată în caietul de sarcini.

Municipalitatea a semnat contractul pentru modernizarea pieței din Podu de Piatră

Fosta piață Podu de Piatră va fi modernizată. Recent, a fost finalizată licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare. Contractul a fost semnat cu Yda Proiect Consulting SRL, din Iași. Oferta financiară a fost de 47.100 lei, fără TVA, în condițiile în care prevederea bugetară a fost de 100.000 lei. Firma este controlată de Ștefan Andrei Sticea.

„Având în vedere că atât bulevardul Nicolae Iorga, cât și Șoseaua Națională sunt două artere foarte intens circulate (pe bulevardul Nicolae Iorga se găsește și linia de tramvai), precum și faptul că la o distanță de circa 150 metri se află și magistrala 600 de cale ferată, se va prevedea în cadrul proiectului o barieră de protecție fonică pe laturile de vest și de nord, cu o înălțime suficientă, astfel încât funcțiunea de parc de recreere și odihnă să își atingă scopul”, se arată în obiectivul municipalității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *